Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Şubat '14

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Susuz Kış

Susuz Kış
 

Yağışı az bir kış geçiriyoruz. Hava tahminlerine göre Şubat'ı bitirip Mart'a girdiğimiz şu günlere baktığımızda önümüzdeki on beş gün için metre kareye 130 mm yağış bekleniyor. Yanı bir metrekarelik bir alana 13 cm su. Bir  başka deyişle 130 litre su. Az mı çok mu tartışılır. Aylık ne kadar su tükettiğinize bağlı. Bir gerçek var, taşıma su ile değirmeni döndürmek isteyenlere bel bağlamayın, bu yaz su sıkıntısı çekeceğiz. 

İSKİ den aldığım verilere göre 2013 Şubat'ında baraj doluluk oranı %80 cıvarında imiş, 2014 Şubatında %30. Ve her geçen gün oran düşüyor, kabus gibi. Yağan yağmurlar bildiğiniz gibi toprak tarafından emiliyor, toprak suya doyuyor sonra göllere, barajlara, akarsulara suyu bırakıyor. Yani cılız yağan yağmurlardan hayır yok. 

Bir yoruma göre yağmur bulutları İstanbul semalaına geliyor, yere toprağa düşecek ortamı bulamıyormuş. Ne kadar doğru bilmiyorum, ama İstanbul'un betonlaşması, ormanlarını yitirmesi, su havzalarının azalması, İstanbul'un iklimini olumsuz etkilediği kesin. Rant uğruna yapılanları doğa affetmiyor. Torunlarımız da affetmiyecek.

İstanbul, özellikle iç Anadolu  böyle giderse kuraklık etkisi ile çölleşecek, yaşam zorlaşacak. Doğamız, geri dönüşü bir yola gidiyor...

 

 
Toplam blog
: 487
: 1730
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. İTÜ Elektrik mühendisliğinden mezun oldum. Özel sektörde Kalite Bölümünde..