Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Eylül '14

 
Kategori
Burs / Staj
 

Sütaş'ta staj yapmak ister misiniz?

                Yeni fakülteler açıldıkça , iş bulabilme kaygısı her geçen gün daha da artıyor. Gerek tecrübe gerekse cv açısından staj dönemi büyük önem taşıyor.   Bu yüzden  , bu yazımda sektörde büyük yer tutan ve staj dönemi için iyi bir marka olduğunu düşündüğüm 'Sütaş'ta stajyer olmak isteyenlere geçilmesi gereken bi takım aşamalardan bahsedeceğim. 

                 Sütaş işini ciddiye alan bir firma. Mühendis, zooteknist, veteriner hekim..  gibi birçok bölümden öğrenciyi resmi yaz stajına kabul ediyor. Tabi stajyerini ince eleyip sık dokuyor. İlk aşama Kariyer.net sitesinden stajyer öğrenci ilanlarını takip etmekten geçiyor.Başvurunuzu eksiksiz bir şekilde doldururup yolluyorsunuz . Kısa bir süre sonra size yine Kariyer.net sitesinden mesaj yolluyorlar. Sizi genel yetenek ve ingilizce sınavına davet ediyorlar. 80 soru ingilizceve 50 soruluk genel yetenek sınavında barajı geçtikten sonra geri dönüş yapıyorlar ve hemen ardından bir mülakat aşamasından bahsediyorlar. Genel merkez İstanbul'da. Eğer İstanbul'da yaşıyorsanız birebir, İstanbul dışında yaşıyorsanız Skype üstünden görüşme yapmak istediklerini belirtiyorlar ve hala kararlıysanız ortak bir mülakat günü belirliyorsunuz. Mülakat zamanı geldiğinde İşe alım uzmanı ve yönetici ile nereli olduğunuzdan başlayıp , Sütaş'a başvuru yaptığınız zamana kadarki süreçten bahsediyorsunuz. Dikkat ettikleri en önemli şeyler mesleğinizi sevmeniz , istekle yapmanız ve kendinizi geliştirmek istemeniz. Mülakatınızda Bursa-Karacabey ve Aksaray'daki Sütaş fabrika / çiftliklerinden hangisinde çalışmak istediğinizi soruyorlar. Mülakattan yaklaşık 2 - 3 gün sonra olumlu / olumsuz bir geri dönüş yapılıyor . 2013 - 2014 yılı zorunlu yaz stajı döneminde ilk kez uygulanan  ve sonraki yıllarda devamı planlanan ' Proje Dahilinde Staj ' adı altında 2 aylık staj dönemine kabul edildiyseniz eğer 1 ay okul stajı + 1 ay gönüllü yaz stajı yapıyorsunuz . Tabi ki prosedür evresi bu kadar değil . Sizden İkametgah belgesi , nüfus kayıt örneği , Sağlık raporu , Portör muayene , Akciğer grafisini en geç staja başlamadan 2-3 hafta önce göndermenizi istiyorlar. Okuduğunuz bölüme göre portör muayene ve akciğer grafisi isteyip / istememeleri değişiyor. Örneğin Veteriner Hekimliği okuyorsanız hayvanlarla direkt temasta bulunacağınızdan mutlaka bu sağlık kontrollerinizin sonucunu göndermeniz gerekiyor . Eğer Tüberküloz gibi bulaşıcı bir hastalığınız varsa kesinlikle çiftliğe girişinize izin verilmiyor . Bütün bu belgeleri eksiksiz gönderdikten sonra ne zaman staja başlayacağınız konuşuluyor. Eğer Karacabey ' de staj yapacaksanız ve kalacak yeriniz yoksa Karacabey ' de devlet yurdu bulunmuyor . Sütaş ' ın Uludağ Üniversitesi ile ortak olan yurdu Sadık Yılmaz Öğrenci Yurdu ' nda önceden  insan kaynaklarına bildirdiğiniz ve ücretini ödediğiniz sürece kalabiliyorsunuz . Staja başladığınızda ise okul bittiğinde mesai arkadaşı olacaksınız gözüyle bakılıyor ve performansınız yeterli bulunduğu takdirde İş başvurusu yaptığınızda stajyerlere öncelik tanınıyor.

         İş bulmanın çok kolay olmadığı günümüzde staj yapmak için disiplinli ve işini iyi yapan bir firma arıyorsanız , Sütaş sizin için iyi bir seçenek olacaktır. 

 
Toplam blog
: 3
: 2487
Kayıt tarihi
: 03.08.13
 
 

1992 yılında bir kış günü Samsun'da doğdum. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde Veteriner Hekim..