Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Şubat '09

 
Kategori
Resim
 

Tablolar arasında

Tablolar arasında
 

Tablolar arasında dolaşmak, bir renk cümbüşü içinde renklerin içindeki şiiri okuyabilmek.


Resim, en eski sanat dalı, ilk insanların yaşamlarının vazgeçilmezi av resimlerini mağara duvarlarını çizerek veya oyarak başlattığı büyük serüven tarih boyunca uygarlığın gelişmesine paralel zenginleşerek sosyal hayatın önemli bir parçası oldu günümüzde. Ressamlar derin hayal, düşünce ve duygularını bir renk ve şekiller cümbüşü içinde tuvallere işlemeye başladılar.

Rus besteci Modest Mussorgski ressam arkadaşı Hartman'ın ölümü üzerine onun yağlı ve sulu boya resimlerini yorumlayan geniş hayal gücü ile " Bir serginin tabloları " adlı piyano süitini 1874 yılında tamamlamıştır. Besteci bu eserinde büyük bir uyum içinde kullandığı enstrümanlar ile sizi sergideki tabloları dolaştırmakta ve her tablo başındaki farklı yorumlarla size adeta tabloyu anlatmaktadır.

Mussorgski'nin piyano süitinden esinlenerek ve kendi hayal gücümü kullanarak ben de sizi birlikte bir sergiden tabloları izlemeye davet ediyorum. Sırasıyla izleyeceğimiz tablo başlıkları şöyle;

Kuyruğunu yakalamaya çalışan yavru kedi

Vişne güzeli

Parkta üç ihtiyar

Çocuk ve karıncalar

Fırtına

Kuşların dansı

Ormanı kucaklayan sis

Çocuğunu emziren anne

Bulutlar nereye gider

Çiçekli balkon

Balon ve çocuk

Rüzgarın sesi

Yamaçtaki tenor

Yorgunluk sonrası

Bahar sevinci


Hiç değilse hafta sonları kendinize fırsat yaratın ve resim sergilerine gidin. Sevdiğiniz bir müziği de dinleyerek o renk ve şekiller cümbüşü içinde kendi hayatınıza, duygu ve düşüncelerinize hatta ideallerinize hitap eden tablolar görebilirsiniz, dünyanız renklenir ve sergi çıkışı içinizi tatlı bir huzur kaplar.



Paul Klee : " Bu dünya ilkin böyle değildi, sonunda da başka olacaktır. Görünüşler gelip geçicidir.

 
Toplam blog
: 220
: 2018
Kayıt tarihi
: 02.07.06
 
 

Yazmak, ufkun da ötesine taşan engin bir serüven gibi gelir bana ve gençlik yıllarımdan bu yana v..