Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mart '10

 
Kategori
Haber
 

Taciz, taciz, taciz!

Taciz, taciz, taciz!
 

Resim: Alıntı


Yine bir taciz sonrası. Yuh dedirtecek olaylar zinciri ve tacizin gerçekleşip, gerçekleşmediğine, mağdurun ruh sağlığının bozulup bozulmadığına bir türlü karar veremeyen Adli Tıp doktorları. Sonrasında üç ayrı şehirden üç farklı karar. Onunda sonrasında bir türlü ne yapacağına karar veremeyen ve dördüncü rapora gerek olup olmadığını kararlaştırmak için ertelenen mahkeme.

Siz olsanız bu durumda tacizciyi ihbar eder, tacizciden şikayetçi olur musunuz? Ben olmam vallahi. Elimden geliyorsa çeker vururum taciz anında. Tacize ikna etmek bu kadar zorsa, alın o zaman size tacizcinin taciz anında yere serilmiş leşi derim.

Yok, yok biz adam olmayacağız.

Bence böyle yapmayalım. Bir türlü karar veremeyen ya da ruh sağlığı bozulmamıştır diyen adli tıp personelini 6 ay boyunca bir evin içine kapatıp taciz ettirelim. Ruh sağlıkları bozuluyor mu bozulmuyor mu yaşatarak test ettirelim.

Bu ne ya… Üstelik bire karşı iki rapor var, kızın ruh sağlığının bozulduğu ile ilgili. Neden bu iki rapora itimat edilmiyor da, hala bir rapor daha için iş uzatılıyor anlayabilmiş değilim.

Cidden biz adam olmayız.

Bir insan, bir çocuk, kadın ya da erkek durduk yere niye tacize uğruyorum desin. Rahat mı batıyor. Canımı sıkılıyor. Buna göre taciz mağdurları tacizin cezalandırılması istemiyle şikayette bulunduğunda daha da mağdur oluyor. Ruh sağlıkları bozulmamışsa da bozuluyor. Kim bilir belki de bu süreçte kaç kişinin daha tacizine uğruyor mağdur. Sözle ya da gözle. Tacize uğradığına göre vardır bunda bir hikmet diye.

Kısacası bu gidişat hayra alamet değil. Beki de hep vardı da bu taciz olayları eskiden bu kadar cesur değildi tacize uğrayanlar. Öyle ya da böyle. Bu gidişattan birileri sonuç çıkarmalı, sosyal ya da (A) sosyal kurumlar çalışma yapmalı. Rapor tutmalı. Nedenleri, niçinleri ortaya konduktan sonra, belki de taciz edilenden önce eden tedavi altına alınmalı. Toplum bu gidişattan, kokuşmuşluktan kurtarılmalı.

Haber için tıklayabilirsiniz.

http://www.milliyet.com.tr/taciz-magduru-kucuk-kiza-rapor-eziyeti/turkiye/sondakika/30.03.2010/1218282/default.htm?ref=haberici&ver=0956

 
Toplam blog
: 669
: 1503
Kayıt tarihi
: 19.01.07
 
 

Bir on dört mart sabahı güneş henüz arz-ı endam ederken üzeri yongalarla kaplı, küçük pencereli, ..