Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mayıs '15

 
Kategori
Eğitim
 

Takdir teşekkür hesabı nasıl yapılır

Takdir teşekkür hesabı nasıl yapılır
 

Takdir teşekkür nasıl hesaplanır?


Okulların kapanması yaklaşırken, birçok öğrencinin merak ettiği konulardan biri de "takdir ve teşekkür" hesaplamanın nasıl yapıldığıdır. Aşağıda konu ayrıntılı olarak anlatılmıştır. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgiye buradan da ulaşabilirsiniz.

Takdirname ve teşekkürname alma koşulları nelerdir? Belirtilen not ortalaması tuttuğunda herkes bu belgeleri alabilir mi? Takdirname ve teşekkürname almak için ortalama kaç olması gerekir? Takdir ve teşekkür ortalaması nasıl hesaplanır? Ortaokul ve lisede takdir teşekkür şartları farklı mı? gibi sorulara bu yazımızda yanıt bulabilirsiniz.

Takdir ve Teşekkür Belgesi Alabilme Koşulları

Takdir ve teşekkür belgesi alabilme koşulları İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nin 107. Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nin ise 8. maddesinde belirtilmiştir. İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nin ilgili maddesine göre ortaokullarda takdir veya teşekkür belgesi alabilmenin koşulları;

1. Türkçe ders ortalamasının en az 55.00 olması

2. Diğer derslerin en düşük ortalaması 45.00 olması

3. Teşekkür belgesi için ağırlıklı not ortalamasının enaz 70.00, takdir belgesi için ağırlıklı not ortalamasının enaz 85.00 olması gerekmektedir.

Ortaöğretim Kurumlarında ise 1 ve 2. maddede yer alan koşullar yok. Bunun yerine davranış puanlarının yüz olması koşulu bulunmaktadır.

Teşekkür Takdir Puanı Nasıl Hesaplanır?

Matematik dersinde ağırlıklı ortalama konusunu kavramış bir öğrenci için takdir ve teşekkür belgesi notu hesaplama konusu kolay bir işlemdir. Yani takdir veya teşekkür puanınızı hesaplamak istiyorsanız ağırlıklı ortalama hesaplama konusunu bilmeniz gerekmektedir.

Takdir teşekkür belgesi için Ağırlıklı ortalama nasıl hesaplanır?

takdir-tesekkur-nasil-hesaplama

Önce notla değerlendirilen dersleri daha sonra bu derslerin haftada kaç saat olduğunu ve bu derslerden almış olduğunuz ortalama notu yazıyoruz. Bundan sonra yapılacak işlem haftalık ders saati ile notunuzu çarpıyorsunuz. Çarpma işleminden sonra hem haftalık ders saatini hem de çarpma sonucu elde ettiğimiz sayıları topluyoruz. Son olarak not toplamını (puanı) oluşturan sayıyı haftalık ders saatine bölüyoruz. Bulduğumuz sayı;

70.00-84.99 arasında ise “Teşekkür“, 85.00 ve üstü ise “Takdir” alıyoruz.

Not: Bu hesaplama şekli tüm kurumlar için geçerlidir.

egitimevreni.com

 
Toplam blog
: 23
: 2944
Kayıt tarihi
: 25.09.10
 
 

1988'de Eğitim Bilimlerini bitirip Ankara, Aksaray, Bursa derken 2 yıldır İzmir'deyim.  Öğretmenl..