- Kategori
- Futbol
Takım oyunu
Türkiye Süper Ligi'nin 18.haftasında Fenerbahçe hali hazırda rakipleri puan kaybetmişken oynadığı fubol ile taraftarlarının 'herşey yeniden başlıyor' heyecanını kursağında bıraktı.
Oyunun genelinde tıpkı ligin ilk yarısında olduğu gibi Fenerbahçe'nin saha içinde ne takım savunmasını ne de takım hücumunu yapamadığını gördük. Herkes topu ayağına alıyor ve kendi kendine bir şeyler yaratmaya çalışıyor. Krasiç-Sow-Kuyt üçlüsünün birbirleri ile anlaşamamaları bir çok atağın başlamadan bitmesine neden oldu. Kuyt formsuz. Krasiç sanki 13.ameliyattan sonra sahalara yeni yeni dönen Rıdvan Dilmen gibi. Sow mücadelesine kaldığı yerden yalnız başına devam ediyor. İlk yarıda sahanın en iyisi olan Salih nedense Aykut Kocaman tarafından ikinci yarının başında oyundan alınıyor.
Aykut Kocaman'ın ısrarla takımı sanki Alex varmışcasına 4-4-1-1 gibi oynatma ısrarı ve Alex rolünü Cristian'a verip koşan bir Alex sahada bekleme ısrarı Fenerbahçe'den oldukça çok şey götürmekte. Aykut Kocaman'ın çok basit düşünüp bu takımı Semih&Sow un veya Kuyt&Sow un ileri ikilide olduğu 4-4-2 oynatması yeterlidir. Nitekim ikinci yarıda Semih'in Sow'un yanına gelmesi ile ileride takım hem baskı kurdu hem topu ayağında daha fazla tutmaya hem de ileride daha fazla çoğalmaya başladı. Ayrıca Mehmet Topuz'un fiziki gücüne bu takımın her zaman ihityacı olduğunu ikinci yarıda çok net gördük.
Önceki seneleri düşündüğümüzde sağ tarafta Gökhan&Deivid ; Gökhan&Mehmet Topuz ; solda Ümit Özat&Tuncay ; ilerde Hooijdonk&Nobre ; Alex&Nobre ; orta sahanın ortasında M.Aurelio&Appiah gibi biri ile son derece uyumlu ikililerin ne kadar etkili olduğunu hatırlarız. Bu ikililerin gözleri kapalı birbirleri olan uyumları sayesinde takımın bir oyun şablonu olurdu. Fenerbahçe'de şu an en büyük eksiklik bence bu. Bakıyoruz ileride Kuyt-Krasiç-Sow birbirinden habersiz. Krasic'e hadi kalk Kuyt'ın evine gidelim iki çift laf edelim desek eminim ki Kuyt'ın evinin yerini bilmiyordur.
Elazığspor maçında bu takım devre arası kampında hiç çalışmamış gibi bir izlenimi vardı Fenerbahçe'nin. Fenerbahçe'nin takım savunması ve hücumunu artık sahada göstermesi gerekli. Başarılı olur veya olamaz ama niyetin takım oyunu oynamak olduğunu sahada görmek lazım. Şu an bunu göremiyoruz,herkes oyun içinde birbirine bakıyor, birbirleri ile sahada ilk defa bir araya gelmiş gibi davranıyorlar. Aykut Hoca'nın bu büyük problemi en kısa sürede artık çözmesi gerekli.