Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ekim '07

 
Kategori
Siyaset
 

Tam Bağımsızlık

"Var mısınız? Yok musunuz?*

Ülke bugün siyasi, ekonomik ve kültürel işgal altındadır. Şartlar, 19 Mayıs 1919 şartlarıyla aynıdır. Gençliğe Hitabe'deki şartlar gerçekleşmiştir.


Tam Bağımsızlık mücadelesini yeniden başlatıyoruz , başlatmak zorundayız.


Bu mücadele kesinlikle meşru ve demokratik yollarla olmak zorundadır.


Bunun için tek ama tek bir şey gerekmektedir : Türk Milleti, Türk Aydınları ve Türk Gençleri olarak, kendi hayat ve kaderimizi kendimiz belirlemek ve sorunlarımızı çözmek üzere örgütlenmemiz…


Dört ana davamız olacaktır:

1. Tam Bağımsızlık

2. Milli Egemenlik

3. Yoksullukla mücadele

4. Cehaletle mücadele

Örgütlenme modelimiz, Türk Milletinin tarihi boyunca zor günlerinde kendiliğinden ortaya çıkan Müdafaa-i Hukuk örgütlenme modeli olacaktır.


Bu yazıyı okuyan ve içinde Mustafa Kemal'in Türk Gençliği'ne hitabındaki heyecanı bir parça olsun taşıyan onbinlerce vatan evladına sesleniyorum ! Somut olarak ne yapılacağını soranlara sesleniyorum !


Başta Tam Bağımsızlık olmak üzere bu davalarımızı yürütmek için :

1. Bulunduğunuz bölgede (belde, ilçe, veya ilde) sizinle aynı vatan heyecanını ve mücadele azmini hisseden an azından ikinci bir vatanseverle bir araya gelin.

2. Meşru ve demokratik olarak mücadeleyi sürdüreceğiniz Müdafaa-i Hukuk örgütlenmesini oluşturmaya öncelikle kendiniz karar verin.

3. Eğer bu kararı verdiyseniz bu iletiye cevap verin ve yurdun dört bir yanında kurulmakta olan Yeniden Müdafaa-i Hukuk Hareketi Derneği 'nin bir şubesini sizinle birlikte kuralım, yeni bir "Kamp Ateşi"ni sizinle birlikte yakalım.

Unutmayın, Mustafa Kemal ve arkadaşları Milli Mücadele'ye başlarken sadece bir avuç kişiydiler ve ceplerinde 3 mecidiyeden başka bir şeyleri yoktu.


Siz aynı iradeyi ve vatan sevgisini gösterecek misiniz"
*http://www.mhhp.org.tr/

 
Toplam blog
: 92
: 956
Kayıt tarihi
: 01.10.07
 
 

Ülkemin içinde bulunduğu ve gitmekte olduğu yerden rahatsızım. Atatürk ilke ve devrimleri doğrult..