Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Nisan '07

 
Kategori
İlişkiler
 

Tamir edilesi yürek

Tamir edilesi yürek
 

Tarifi mümkün olmayan bir sızıdır kırılan kalbin onarılması. Kırılan yürek hüzünleşir, coşku kalmaz ve hayata küser. Çok kolaydır kalbi kırmak, insanı insandan almak. Derin bir sonsuzluğa gömülür hiç çıkmıyacakmışcasına. Kendi kendini onaramaz belki biyolojik olarak ama, senin elindeki kudret bunu öyle bir tamir eder ki yenisinden de iyi olur. Kudreti sakın etrafında arama, o kudret ki o, senin ağzının içinde bulunur. Döndükçe, kıvrıldıkça ağzından çıkan şelale misali o kelimeler, coşkuyla ve hoş bir seda ile ya kalbi tam yaralar ya da tamir eder. Kelime olur sivrilir batar da batar o yüreğe, kelime olur şakımaya başlar güneşler açtırır o yürekte.

Hayata bakılan umutları yeşertir, çağlayan misali dökülen çiçeksi kelimeler, bazen de batırdıkça dibe batırır konuşmasını bilmeyen ağızlarda. Sevginin gücü derler, konuşmasını bilen ve dilini kullanabilene. Vay hayvan vay derler konuşmayı bir türlü beceremeyene. Ama ne mukaddestir, sevgi yayabilen o muhteşem kelimeleri derin derin dökmesini bilene.

Gülü sevdim dikeni battı, dikeni kestim gül soldu. İnce ince nakış işler gibi bezemek gerekir yüreği, sade ve yalın, biraz cesaretle ve olmayan sadakatimizle. Ama o kalp kazanılırsa bırakmaz asla seni, sen çok istesen de. Yeter ki iste, bil ki becerebilirsin eninde sonunda, ama sen sen ol batırma o yüreğe bir hançer. Tarifsiz acılar verir sonradan kırana da kırılana da. Alsan da hediyeler, hatta versen dünyaları, umursamaz o yürek, ta ki senin ağzından dökülen o sonsuz gücün esareti kırılana dek. Beceremezsen kelimelerle dans etmeyi, uzak dur, dinle biraz, hatta düşün konuşmadan. Düşündükçe çiçek açar yüreklerde kelimelerin anlamı ve tamir eder o tamir edilesi yüreği.

 
Toplam blog
: 51
: 628
Kayıt tarihi
: 12.04.07
 
 

Hayatı farklı gözle bakmayı seven, haksızlığa tahammül edemeyen, olaylara sessiz kalıp yerinde mü..