Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Temmuz '08

 
Kategori
Güncel
 

Tamir edilmiş bakireler

Tamir edilmiş bakireler
 

Bekaret bizim toplumumuzda da halen en önemli sorunlardan biri


Avrupa'daki Müslüman Türk ve Arap genç kızlar tıbbi yolla bekaretlerini geri almaya çalışıyorlarmış.

Avrupalı jinekologlara göre evlilik öncesinde 'bekaret raporu' isteyen Müslüman kadınların sayısı yıldan yıla artıyor. Bu trend ise kızlık zarının yeniden dikilmesi operasyonlarına yönelik talebi adeta patlatmış durumda.

Avrupa'daki Müslüman nüfus arttıkça; giderek daha fazla sayıda Müslüman genç kadın kendilerini Avrupa toplumunun sağladığı özgürlükler ve ailelerinin yüzyıllardır kökleşmiş olan gelenekleri arasında bocalar durumda buluyorlar.

Geçtiğimiz aylarda Fransa’da mahkeme, gelin bakire çıkmadığı için nikahının geçersiz sayılmasını isteyen Müslüman gencin talebini haklı bulmuştu. Bu karar Avrupa’da jinekologlara “ Himenoplasti (kızlık zarı diktirme)” talebini daha da artırmış.


Bekaret bizim toplumumuzda da halen en önemli sorunlardan biri.

Ta çocukluğundan beri kızlara belletilen en önemli değer bekaret. "Evlenilecek kız" veya “hafif kız” kavramları da “bekarete” dayanmıyor mu?

Genç kız , evlenmeden önce kesinlikle cinsel ilişkiye girmemeli, klasik tabirle, "el değmemiş" olmalıdır. Takıntı haline gelmiş cinsel dogmalarımız sayesinde pek çok genç kızımız hala bekaret ve gerdek gecesi kabusu yaşıyor.

Bu takıntının suçlusu kim? Erkekler mi? Toplumun değer yargılarını hala genç kızlarımıza dayatan aileler mi? Ya da her ikisi birden mi?

Bekaret öncelikle erkeklerin talebi. Ama bu da erkeklere "öğretilen" bir değer. "Evleneceğin kız el değmemiş olmalı" diye bir kuralı onun kafasına kazıyor toplum.

Belki büyük şehirlerde artık gerdek gecesi seramonisi yaşanmıyor ama taşrada hala bir törenle tescilleniyor bekaret. Bu yüzden de ilk gecelerini değil “özel” yaşabilmek “kabus” olarak geçiren pek çok çift var.

Jinekolog arkadaşım diyor ki; “bizde de pek çok genç kız, kızlık zarını diktiriyor, bekaret değer yargısı azalacağı yerde gün geçtikçe artıyor ve bu operasyonlar özellikle mutaasıp veya taşra kökenli kapalı ailelerin kızlarından geliyor”.

İşte yine “mahalle baskısı” kökenli bir sorun git gide büyüyor.

Bakir olmak genç kızlarımız arasında bir "yaşam güvencesi" olarak görülüyor. Kızlık zarı diktirmek ise "bunu yapmazsam ailem tarafından öldürülürüm" korkusu ile yapılıyor. Peki niye yaşıyorsun cinselliği bu kadar önemli de bekaret? Yaşıyor, çünkü bu en doğal ihtiyaç. Yaşıyor, çünkü sevdiği ya da evleneceği erkeği her yönüyle tanımak istiyor.

Bekareti namus timsali olarak gören erkeği mi suçlayacağız, toplumun bağnaz değer yargılarını mı?

Sonucunda genç kızlar basit bir operasyonla bekaretine tekrar kavuşabiliyorlar.

Bu anlayıştakı erkeklere de bu müstehak!

Madem ki bakire kız istiyorsun, al işte sana tamir edilmiş bakire…

 
Toplam blog
: 476
: 2331
Kayıt tarihi
: 10.07.08
 
 

Çok eskidendi ..