Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Aralık '16

 
Kategori
Tiyatro
 

Taner Turan "Halktan Biri " ile sahnede

Taner Turan "Halktan Biri " ile sahnede
 

Bursalı usta sanatçı Taner Turan, geçtiğimiz günlerde “Halktan Biri” isimli oyunla Bursa Devlet Tiyatrosu izleyicileriyle buluştu. Televizyon seyircisinin de büyük beğeni ile takip ettiği Taner Turan’ın işini kaybetmiş bir Amerikalı olan Travis Pine’ı canlandırdığı oyunda, geleceğinden duyduğu endişe sebebiyle, Başkan’a durmadan eleştiri dozu yüksek mektuplar yazması ve Başkan’ın bu mektupları okuyup etkilenmesi neticesinde de, Travis Pine’nın mektup yazmasını durdurmak için ajan göndermesiyle gelişen trajikomik olaylar anlatılıyor.

Bursa’nın kemikleşmiş bir tiyatro seyircisine sahip olduğunu ve seyircinin oyun seçimi yapan bir kitle olduğunu söyleyen Turan; “Oyunumuza halkımızın ilgisi oldukça yoğun. Bursa izleyicisini İstanbul’la kıyasladığımızda doluluk oranı değişebiliyor... İstanbul’daki tiyatro oyunlarına seyircinin biraz da gidiş sebebi, genelde ekranlarda izlediği oyuncuları görmek istemeleri... Bölgelerde ise, bu durum istisnalarla sınırlı” dedi.

“TİYATRO OYUNUNDA DENGESİZLİKLERE TAHAMMÜLÜM YOK”

Oyun seçimi konusunda kendisinin de oldukça hassas olduğunun altını çizen Turan, sözlerine şöyle devam etti; “Ben, yanlış oyunculuklar, başarısız reji ve anlamsız dekorlu oyun olduğunda tahammül edemeyen bir oyuncuyum. Direkt kendimi dışarı atıyorum. Biraz katıyım bu konuda, ara yoktur ben de. Oyuncu, kendine ve seyirciye ayrı ayrı saygı duymalıdır. Oyuncunun önce mesleğine inanması ve sahip çıkması gerekir

 
Toplam blog
: 598
: 166
Kayıt tarihi
: 28.02.16
 
 

1991 yılında Show Haber'de stajyer muhabir olarak başladım. Daha sonra, İlker Yasin yönetimindeki..