Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mayıs '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Tanrı'nın gözünde kadın.

Tanrı'nın gözünde kadın.
 

Alıntı


Yüz yıllardır kadın hep korunması kollanması gereken bir varlık olarak kabul edilmiş.

Tanrı , önce dünya'yı sonra Adem'i yarattı. "İnsanı kendi suretimizde kendimize benzer yaratalım" dedi ve Adem'in kaburga kemiğinden Havva'yı yarattı. Yaratılış :1:26, 27

Tanrı kadını erkeğin bir parçasından yarattı. Tanrı'nın gözünde insan iki kişi değildir. Bir bütünün iki parçasıdır. İnsan sadece kadın ya da erkek değildir. İnsan = erkek ve kadındır. Yaratılış da mükemmel olan kadın ve erkek beraberliğini, Tanrı her zaman arzulamaktadır.

“Çünkü kadın erkekten yaratıldığı gibi erkekte kadından doğar.” İncil 1. Korintliler 11:12

Tanrı kadını yaratırken yardımcı sözcüğü ile erkeğe güç veren her konuda onu destekleyen güç anlarında ona yardım eden bir yardımcı olmasını istedi. Ona kendi insanlara nasıl yardım ediyorsa kadının da erkeğe öyle yardım etmesini istedi. O erkeğe bir yardımcı yarattı köle değil.

Kadın, Tanrı’nın gözünde değerlidir. Çünkü onu erkek gibi kendi benzeyişinde yarattı. Ona canı ve ruhu veren Tanrı’dır. Kadının değeri kendi yaratanının değerinden gelmektedir. Günümüz dünyası ne yazık ki bu değerin çok uzağındadır. Mükemmel yaradılışın günümüzde devam etmemesinin nedeni ; güçlü olanın zayıf tarafı ezmeye çalışmasından kaynaklanmaktadır. Kadınla erkeğin birbiri içindeki uyumu bütün her şey gibi yıkılmaya başlamıştır.

Yüce Yaradan'ın bu adaletine, cinsiyet ayırt etmeksizin sevgisine rağmen tüm dinlerde , uygulamalara baktığımızda hep bir vahşet gözleriz. Bunun en çarpıcı örneklerinden biri de -recm eylemidir. Kadının, erkek ya da toplum tarafından hak ettiği değeri alması sorun değildir. Hiç kimse bize önem vermiyorsa bile biri bizi önemsiyor ve seviyor. Bu kişi Tanrı’dır. Tanrı’nın kendisi bizi seviyor ve değer veriyor.

Sevgilerimle.

 
Toplam blog
: 347
: 1365
Kayıt tarihi
: 31.10.07
 
 

İstanbul 25 Temmuz : /… İşletme tahsil ettim. Özel ilgi alanım olduğu için 2 yıl Psikoloji okudum..