Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Kasım '07

 
Kategori
Ruh Sağlığı
 

Tanrının ışığında dansa davet

Tanrının ışığında dansa davet
 

Hiç kimseler yoktu ortalarda. Sessiz, sakin bir sabahın ilk ışıklarında başladı dans. İçinden kopan çığlığın peşinden sürüklendiği bambaşka bir boyutta şimdiye kadar hiç duymadığı yumuşak tondaki seslerin ritminde hafif hafif aydınlanıyordu sahne. Karanlıktan aydınlığa geçişin muhteşem senfonisinde, dalgalar, gece boyunca ötmekten yorularak uykuya dalan cırcır böceklerini uyandırmamak için kıyıyı usulca okşuyorlardı sanki. Gecenin soğuğunda bir oraya, bir buraya koşan rüzgar, etkisini kaybetsede hafif hafif ürpertmeye yetiyordu serin serin bedenini. Gökyüzü karanlıktan sıyrılırken, renkler gerçek kimliklerine bürünerek yaşama yepyeni bir defile sunmanın telaşı içindeydiler adeta.

Dalgaların kıyıya vururken çıkardığı sesin temposuna ayak uyduran bedeninin, ruhunun derinliklerinden gelen bir sese doğru kumların üstünde yalın ayak dans edercesine yürüdüğünü farketti. Benliğini böylesine saran ve bugüne kadar hiç tatmadığı bir yaşam coşkusunu içine akıtan duygu, ne çıplak bir kadın vücudunun büyüleyici güzelliği, ne de güçlü kuvvetli bir erkeğin adaleli kollarıydı. Cinsiyetinin ve bugüne kadar sımsıkı bağlandığı kalıplarının önemini tamamen yitirdiği bir frekansta, adeta bedeninin kaygan bir zeminden aşağıya kayan bir elbise gibi, ruhunu çıplak bıraktığını hissediyordu.

İşte tam ahenkle ve kendinden geçmiş bir halde kumların üstünde dönerek dans ederken, o ana kadar unuttuğu ellerine bir elin dokunmasıyla bedeninin geri döndüğünü hissetti garip bir sarhoşlukla. Elini tutan ellerin sıcaklığında ve onun içini ürperten kudretli enerji akışında yepyeni bir müzik başlamıştı sanki evrenin tam ortasında. Baharın, yazın ve kışın bir anda hissedildiği sevgi ırmağında, çılgınca bir coşkuyla uçuyordu sanki özgür ruhu, Tanrının muhteşem ışığında.

Hiç kimseler yokken ortalıkta, hadi sizde içinizdeki sahile inin sessiz sakin bir sabahın ilk ışıklarında. İçinizde bulacağınız çığlığın peşinden koşun bambaşka bir boyuta. Yalın ayak yürüyün doyasıya özgürce, gönlünüzdeki sonsuz kumsalda. Hiç ummadığınız bir anda bulacaksınız kendinizi, Tanrının ışığındaki kutsal dansın tam ortasında.

METİN ÖZKAYA

 
Toplam blog
: 116
: 3217
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

İstanbul' da doğdum. Antikacı, saray restoratörü ve eksperim. Antika konusunda 50’ye yakın belgesel ..