Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '12

 
Kategori
Siyaset
 

Taraf ne taraf; 'ikinci cumhuriyet koçbaşlarını' yiyor!

Taraf ne taraf; 'ikinci cumhuriyet koçbaşlarını' yiyor!
 

Ahmet Altan, Yasemin Çongar...


Taraf Gazetesi’nde istifa depremi.  Patron Başar Aslan “O olmasaydı gazete çıkmazdı” dediği Ahmet Altan ile yollarını ayırdı.

 

Türk basın tarihinde ‘operasyonel gazete’ olarak yer edinen Taraf’tan Yasemin Çongar ve Neşe Düzel’de istifa etti.

 

Gazete son dönemde A. Altan’ın başını çektiği Erdoğan’a sert muhalefet edenlerle hükümete daha yapıcı yaklaşımı savunan Y.Oğur, A.Görmüş ve diğerleri arasında yaşanan fikir ayrılıkları medyaya yansımıştı.

 

Diğer taraftan A.Altan’ın Başbakan karşısında aldığı tutum nedeniyle sık sık tazminat davalarıyla karşı karşıya kalıyordu. Kaybettiği dava sonrası ‘Bu son param’ mealinde yazdığı yazılar duruyor.

***

Gazetenin misyonunu tamamladığına dair haberlerde gündeme geliyor. Gazete zaten AKP iktidarının ‘entelektüel koçbaşı’ işlevini yerine getirmek için kurulmuştu. Yaptıkları iş “cesur”, “Fettullahçı”, “tetikçi”, “operasyonel”, “The Taraf” vb. adlarla betimlendi. Bavullarla gazete yazarlarına servis edilen tartışmalı belgelerle haysiyet cellatlığı yapılan gazete, çok tartışıldı! Gazetenin attığı manşetler kamuoyunda çok eleştirildi.

***

 

Artık Taraf gazetesinde ‘yalancı pehlivan peşrevlerini’ gör(e)meyeceğiz!

 

 

Taraf’ın işlevi/görevi bir şekilde yeniden dizayn edildi.*

 

Kartlar yeniden dağıtılırken Altan ile birlikte hareket ederek; Kürt sorunundan tutun, yeni anayasa, ombudsman ve daha bir çok konuda iktidarı eleştirenlerle yollar ayrıldı. Kurulduğu günden bu yana ekonomik problemleri hiç bitmeyen gazetenin; iktidarı, Başbakanı eleştirilerin odağına oturtan yanı oyunda yok!

Nasıl ileri demokrasi ama...

*Yazıda ileri sürdüğümüztespitleri T.Ankara B.'nun akşam saatlerinde ortaya çıkan mektubu da doğruluyor. Ayrıca Taraf Gazetesi Sahibi Alkım yayınları'nın Kadıköy'de bulunan binasının kaçak olduğu ileri sürülerek yıkımı için İBB'den karar çıktığı, 15 Milyon dolarlık binanın yıkılmaması için gazete patronunun tutum değiştirdiği ileri sürülüyor...

***

Taraf Ankara Büronun Gazete Patronu'na yazdıkları mektup:.

 Sn: Başar ARSLAN
Taraf Gazetecilik Sanayi ve Sahibi A.Ş adına sahibi
Kurucu Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan’ın Taraf’ında çalışmaktan özlük haklarımızda yaşadığımız ciddi sıkıntılara rağmen her zaman mutlu idik.
Ancak, bugün Ahmet Altan ile Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Yasemin Çongar ile yazarımız Neşe Düzel’in gazeteleri ile olan ilişkilerinin koparılması haberi üzerine sarsıldık.
Taraf Gazetesi Ankara Bürosu’nun aşağıda imzası bulunan çalışan-yöneticileri olarak, yaşanan gelişmeyle ilgili düşüncelerimizi tarafınıza ve kamuoyuna iletilmesi ihtiyacı duyduk.
Gerek haberlerin yönetimi, özellikle de Kum Saati köşesindeki yazılarıyla bizim de gazetede çalışmamızı kolaylaştırmış olan Ahmet Altan’sız bir Taraf’ın artık Taraf olmayacağı görüşündeyiz.
Gazeteyi var etmiş olan Altan ve Çongar’ın yokluğu halinde Taraf’ın, silahlı ya da silahsız, özellikle de hükümet dahil tüm iktidar odaklarına karşı editoryal bağımsızlığını koruyabileceğini düşünmüyoruz.

“Ahmet Altan, artık yoruldu, Taraf’ta olmasa da-yazmasa da olur,” demek, artık bildiğimiz Taraf olmasın demekle eş anlamlıdır.

...

Ancak, daha önemli olan; Ahmet Altan ve Yasemin Çongar yoksa bizim de gazetede olmamızın bir anlamı yoktur. Altan’ın gitmesine sevinecek çok çeşitli güç odakları olacağını adımız gibi biliyoruz.
Çok emin olduğumuz diğer şey de ne denilirse denilsin, Altan’ın gazeteden koparılması bir siyasi tercihtir, bunda siyasi iktidara yaptığı muhalefetin payı olmadığını kimse bize söylemesin.
Son sözümüz şudur; Altan ve Çongar’ın, eski görevlerine en kısa sürede döndürülmelerini bekliyor, aksi durumda bizim de bir değerlendirme yapacağımızı iletiyoruz.

Lale KEMAL Ümit ASLANBAY Adnan KESKİN Arzu YILDIZ Coşkun İNCEKERE"

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..