Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mart '11

 
Kategori
Siyaset
 

Tarafsız Bakanlar Tarafsız Adaylar!

Tarafsız Bakanlar Tarafsız Adaylar!
 

Genel seçimlere yaklaşık üç ay kala Türkiye yavaş yavaş seçim havasına girerken seçim öncesi yaşananlarla Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ne derece demokratik, halk için hizmet eden bürokratlarla yönetildiğine bir kez daha şahit oluyoruz. Sağolsun medyamız olan biteni evlerimize taşırken milleti için ağlayanından, “vatandaşım açken ben tok olamam” deyip kriz geçiren bürokrata kadar her şeyi görür olduk (!)

Bürokratlarımız, müsteşarlarımız ağlıyor orası doğru ancak vatandaş aç diye değil; tarafsız koltuklarına oturacakları, yerine geçecekleri bakanları için!

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın ilgili yasa gereği görevini devrettiği müsteşarı Mehmet Habib Soluk bakanlık koltuğuna oturmadan önce, Binali Yıldırım'ı sadece Ulaştırma Bakanı olarak değil, aynı zamanda “ağabeyi ve dostu” olarak da gördüğünü dile getirdi. Habib Soluk, “Sayın Başbakanımız tarafından bana tevdi edilen bu önemli görevi, gayretle azimle ve sizlerin de desteğiyle yürüteceğime, umarım ki emaneti, aldığım gibi kesintiye uğratmadan zatıalinize takdim edeceğimi ümit ediyorum” diye konuştu. Gözyaşlarına hakim olamayan Soluk’un “tarafsızlık” gösterisine dönüşen devir teslim töreni ilgiyle izlendi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın yerine atanan “tarafsız bakan” İçişleri Bakanı Müsteşarı Osman Güneş, özellikle Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nde meydana geldiği iddia edilen sayısız yolsuzlukla ilgili soruşturma izni vermemekle kalmamış, Beşir Atalay’a ve AKP Hükümetine yakınlığıyla da dikkat çekmekteydi. Yeni “tarafsız bakan” Osman Güneş’in İçişleri Bakanı olması şaşırtıcı olmadı.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in yerine atanan bakanlık müsteşarı Ahmet Kahraman’da Adalet Bakanlığı gibi bakanlığın yeni tarafsız bakanı oldu! Kendisi bakanlık bünyesinde görevi devraldığı eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in emrinde görev yapıyordu. Tarafsızlığını tartışmak dahi manasız.

***

Son yıllarda Anayasa da dahil olmak üzere birçok yasa kaldırılan indirilen ellerle hızlı hızlı değiştirilirken seçimlerle ilgili bu yasayı da kaldırmanın vakti geldi bence. Tarafsızlık adı altında yapılan atamalara kim ne kadar inanıyor bilemiyorum ancak yaşananların bir tiyatrodan farkı olduğunu söylemek mümkün değil.

TOKİ Başkanı’ndan Skandal Sözler

Seçim takviminin işlemeye başlamasıyla beraber tarafsız bakanlar yeni görevlerine başlarken milletvekili aday adayı olmak için sıraya girenler resmi görevlerinden istifa ettiler. Birçok ilde ticaret odası başkanları, sanayi odası başkanları, bürokratlar ve üst düzey yöneticiler görevlerinden istifa etti.

Sekiz yıldır TOKİ Başkanlığı yapan Erdoğan Albayrak “torunlarıma vakit ayırmak istiyorum” diyerek milletvekilliği aday adaylığını açıklarken, milletvekilliğinin yan gelip yatma yeri olduğunu hissettirdi bizlere. Albayrak Türk Telekom Arena’nın açılışında Galatasaraylı yöneticileri beceriksizlikle suçlamış hemen ardından tribünlerin kendisi ve Başbakan Erdoğan’ı protesto etmesine sebep olmuştu. Statta “taraflılığı” ile yuhalanmış, önümüzdeki seçimlerde ise adresi Adalet ve Kalkınma Partisi olacak.

Kastamonu’da Tek Oylu Rektöre Veda

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Bahri Gökçebay, CHP’den milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa etti. Üniversitenin senato toplantı salonunda düzenlendiği basın toplantısında kararının kamuoyu ile paylaştığı sırada bir grup öğretim üyesi ve öğrenci davul çalıp göbek attı. Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin Aktekke Mahallesi’nde bulunan eski kampüsünde toplanan bir grup öğretim üyesiyle öğrenci, rektörün istifasını davul- çalıp göbek atarak kutladı. Kutlamanın sebebinin rektörün siyasi eğilimleri sebebiyle sürgüne gönderdiği iddia edilen çalışanların sevinci olarak açıklandı.

Gökçebay Rektörlük seçimlerinde üniversitesinde tek oy aldığı halde YÖK listesinde 1. sırada gönderilmiş dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından CHP eğilimli olduğu için rektör olarak atanmıştı. Ahmet Necdet Sezer döneminin tartışmalı ve yoruma açık kararlarının öznelerinden biri olan eski rektörün adresi ise Cumhuriyet Halk Partisi. Rektörü bizleri şaşırtmadığı ve tarafını belli ettiği için tebrik etmek gerek!

A.Buğra TOKMAKOĞLU

Abtokmakoglu@gmail.com

 
Toplam blog
: 430
: 2186
Kayıt tarihi
: 18.06.07
 
 

20 Nisan 1989'da İzmir'de doğdu. İlköğretim ve lise öğrenimini Karşıyaka'da tamamladı. 20..