Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Nisan '16

 
Kategori
Güncel
 

Tarihi filmler batıda sadece film; bizde ise milliyetçilik damarının uyanma nedeni

Tarihi filmler batıda sadece film; bizde ise milliyetçilik damarının uyanma nedeni
 

Bugüne kadar fazlaca tarihi film/dizi(Malkoçoğlu, Tarkan vs saymazsak)yapmamış olmamız iyi bir şey; yoksa maazallah etrafa saldırırdık.

Tarihi diziler/filmler çok izleniyor, amaç sanat falan değil insanlarımızın milli duygularına hitap ediyor. Biz insanlarımız gaza gelsin diye mi tarihi film yapıyoruz?

Belki bu dizi ya da filmleri yapanlar da bu amaçla yapıyorlar. Artı nasılsa reyting de garanti. Üstelik atalarımız karada kaplan denizde aslan. Bu dolduruş formasyonu içinde gerçeğe uysun uymasın, yeter ki duygularımızı okşasın, biraz daha az tebessüm ettiğimiz şekilde tarihimiz ekranlara getiriliyor.

Zaten muhteşem, üstelik film bu; alıştık da, bir de terör ortamında “Büyük Türk” ün milli duygularını fena kamçılıyor.

Film ya da dizi olarak değil, bundan dolayı hoşumuza gidiyor. Kahramanlığımızı reytinge çevirip para kazanma vasıtası yapmışız.  Aslında sorun değil de bir de madalyonun öbür yüzü var. Bu diziler (Diriliş, Kösem, Kurtlar Vadisi) insanlarımızı çok fazla etkiliyor. Belki bu dizileri seyredenler şehit olmaya gidiyor ya da IŞİD’e katılıyorlar. Bir sinema filminin ya da televizyon dizisinin amacı bu olabilir mi; ya da sağladığı sonuç.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..