​ Tarkan'ın yeni pop albümü "10" / Müzik / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Temmuz '17

 
Kategori
Müzik
 

Tarkan'ın yeni pop albümü "10"

Tarkan'ın yeni pop albümü "10"
 

7 yıl aradan sonra Tarkan yeni albümü "10" ile sevenlerinin karşısına çıktı. “Ahde Vefa”yı saymıyorum. Pop albümü olarak 7 yıl çok uzun bir süre. Albüm bildiğimiz Tarkan albümlerinden. Kötü albüm değil. Piyasa göre zaten en iyi albüm. En iyi aranjeler. En iyi söz ve beste yazarları. Nazan Öncel, Sezen Aksu ve rahmetli Aysel Gürel'den parçalar. Hepsinin parçaları Tarkan'ın yorumuyla ayrı bir güzel. Fakat albüm Tarkan'ın tarzı dışına çıkılmış farklı bir albüm değil. Klasik pop Tarkan albümü. 7 yıllık bir aradan sonra böyle bir albümle Tarkan'dan düşüş gibi bir şey olması söz konusu değildi.

HARBİYE’NİN KRALI

Tarkan yeni albüm yapmadan 7 yıl boyunca hep Harbiye’de konser verdi. Diğer isimler tüm yıl yırtınıp durdular. Bardan girip festivalden çıktılar. Belediye konserlerine gidip iş adamlarının özel gecelerine katıldılar.  Bayramda her gece otel otel dolandılar. Yoğun bir tempo ile azar azar para topladılar. Boşuna ben Harbiye'nin kralı Tarkan demiyorum. Harbiye de 7-8 konser verse diğer isimlerin 1 yılda verdiği 100 konserden fazlasını kazanıyor. Kazanmayı da hak ediyor açıkçası. Kimin ne dediği adamın umurunda değil. 7’den 70’e büyük bir kitleye sahip. Kimse zorla bilet satmak için kimseyi zorlamıyor. İnsanların içinden geliyor para verip evinden kalkıp konsere gitmek. Tarkan yeni albümüyle oldukça büyük bir ticari başarıda elde etti. Albümün tanıtımı büyük sponsorlar ile desteklendi. Çok iyi bir tanıtım. Günümüze göre en üst seviyede cd satışı. Evet günümüzde artık dijital müzik yüzünden cd ömrü biterken. Mağazalarda dikkat ettiğim ekmek gibi Tarkan CD’lerinin alınması.

Bir tane kitap alan kişi " Aaa Tarkan'ın yeni albümü " deyip yanına onu da alması. Kasaya bakıyorum. Ps4 oyunu yanında Tarkan albümü. Üç kitap alan bir tane Tarkan albümü almış. Sırada 10 kişiden 8’i albümünü satın almış. Çatır çatır satıyor. Yakında plak olarak çıkar mı bilmiyorum. Oda iyi satar. Albüm iyi. Konserler mis gibi. Yalnız Tarkan'ın Harbiye tek başına sahneye çıkması yetiyor ama şahsen Tarkan'dan sahne anlamında daha üst seviye şeyler beklemiyor da değilim. Söyle 15-20 dansçı ile düzenli bir koreografi ile danslar yapsa. Özel çekilmiş hazırlanmış açılış intro’lu videolar düzenlese. Büyük ledler ve devasa ışıklandırmalar kullansa. Prodüksiyon anlamında daha da büyük bir görkem beklemekteyim. Zaten Harbiye’de her yıl 45 bin bilet satıyor. En son haberlere göre bu albümün cd satışı, dijital satış, konser ve iş birliği yapılan firmalardan toplamda 32 milyon kazandığı yönünde. Bu paranın ufak bir kısmı minicik bir kısmı sahneye yatırabilir.

 
Toplam blog
: 32
: 194
Kayıt tarihi
: 06.12.15
 
 

Alper Saygın kültür ve sanat yazıları yazan bir blog yazarıdır.  Alper Saygın yerli ve yabancı al..