Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Şubat '22

 
Kategori
Tarot
 

Tarot Rehberlik Midir?

  Merhaba,

Tarot hakkında ne düşünüyorsunuz? Tarot eğitimi almadan önce karanlık yanları olduğunu düşündüğüm için uzak durduğum bir alandı. Tarot, kadim bir öğreti olmakla beraber özgür iradeye müdahale edilmediği taktirde, kişinin hayatının şifrelerinin çözülme sanatıdır. Kartların anlamları, numeroloji ve sezgilerin sentezidir. Kişiye ne yapacağını söylemez, kişiye olasılıklardan, varsa ikazlardan bahseder, nihai karar kişiye aittir.

  Tarotun dili, gerçeğin dilidir, rehberliği gerçekler üzerinden yapar. Bir destede bulunan yetmiş sekiz adet kart, yetmiş sekiz sembolden oluşur aslında. Tarotun üstadı olarak bilinen Edvirt Waite ekolünün genel açılımı on kart ile yapılmaktadır, kişiye geçmişiyle geleceği arasında kurulan köprünün yansımasını anlatır bu açılım.

  Kişi, hangi sebep ile tarot açılımı yaptırmalı? İlişkiler konusunda görmesi ve duyması görmesi gerekenlerin rehberliği için olur, kariyeri, para ile ilişkisi vb...için açılım yaptırmalı. Dikkat edilmesi gereken konu, ayrıldığı sevgilisinin ona geri dönüp dönmeyeceği ya da sevgilisinin onun ile ilgili düşüncelerini görmeyi istemek, özgür iradeye müdahale olacağı için, bu durum, açılım yaptıran tarafa karma yükü getirir.

  Bir tarot açılımını bozan unsurlar vardır. Endişe etmek, hak yemek, kişiye odaklanmak. Kişinin hayatındaki durumlar, bazen sınav olarak yaşatılır, bazen de kişinin kendi zihinsel durumlarından dolayı kaynaklıdır. Tarot, kişiye yarın ne olacağını söylemez, yarın olacaklar karşısında ne yapacağı ile ilgili ayna tutar.

  Tarot, her daim canlı ve her daim kendini yenileyen, öğrenmenin de ömür boyu devam ettiği  bir öğretidir. Burada, kendisinden eğitim alma şansı bulduğum değerli hocam Tunç Köyağasıoğlu'na da teşekkür etmek istiyorum, kendisi yaptığı tarot açılımı ile beni daha ilk kartlarda ağlatarak, tarot eğitimi alma kararı vermemi sağladı.

  Bir başka yazıda görüşlmek dileğiyle,

  Hayalleriniz gerçek olsun...

 
Toplam blog
: 13
: 69
Kayıt tarihi
: 14.02.22
 
 

Merhaba, Erinç, ben. 1981, İstanbul doğumluyum. İngilizce Öğretmenliği Mezunuyum, Sosyoloji okuma..