Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ağustos '06

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Tatile giderken

Selçuk, Kuşadası, Manavgat, Kaş, Antalya, Bodrum, Muğla, Milas, Didim, Alanya, Germencik. . . 54 ayrı yer yandı. . . .

Türkiye'nin ormanları yanıyor. Ne tesadüf, yangınlar aynı anda ve farklı bölgelerde başlıyor. Yanan ormanların bulunduğu bölgeler ise tatil köyü, otel ve site yapımı için çok uygun bölgeler. Tesadüfün böylesi. . . .

Artık yaz tatiline giderken bavulumuza deniz gözlüğü, palet, güneş yağı yerine yangın söndürme tüpü, yanık kremi, gaz maskesi gibi malzemeler koymayı alışkanlık haline getirmeliyiz. . . .

Yangın söndürme çalışmalarımız ise evinde yangın çıkmış birisinin, komşusundan su taşıyarak yangını söndürmeye çalışması hızında devam ediyor.

Evet, iki adet C-130 Hercules tipi yangın söndürme uçağımız var. Fakat Gürcistan'da çıkan orman yangınını söndürmeye gittiklerinde arızalanmışlar. Şimdi Kayseri'de yatıyorlar.

Yangın söndürme çabaları kiralık helikopterler ile devam ediyor.

Yanan bir tek ağacın geri dönüşü, elli sene sürecek. Ormandaki ekosistemin yeniden kurulması için ise iki yüz seneye ihtiyaç var. Yalnızca ilkokulda çocuklara ağaç diktirme alışkanlığı olan bir millet olduğumuzu düşünecek olursak, katledilen ağaçlarımıza yeniden kavuşabilmemizin ne kadar zaman alacağını varın siz düşünün. . . .

 
Toplam blog
: 12
: 1469
Kayıt tarihi
: 24.06.06
 
 

33 yaşındayım ve sevgili kızım Mernuş ile yaşıyorum Galeride fotograflarını görebilirsiniz...