- Kategori
- Türk Mutfağı
Tavuk etli bulgur pilavı

Tavuk Etli Bulgur Pilavı
MALZEMELER:
1 su bardak bulgur
3 su bardak sıcak su
300 gram tavuk but eti
1 büyük boy soğan
30 gr tereyağ
2 yemek kaşık zeytinyağ
1 su bardağı doğranmış konserve domates
1 su bardağı haşlanmış nohut
Yarım demet dereotu
Tuz,Karabiber
HAZIRLANIŞI:
Tavuk etli bulgur pilavının hazırlanışı Tavuk etini,döner inceliğinde keselim soğanın kabuklarını soyup ince kıyalım zeytinyağı ile tereyağını tencerede ısıtıp soğanı kavuralım ince dilimlediğiniz tavuk etini ilave edelim 5 dakika kavurup küp doğranmış domatesi ekleyelim bulguru da ilave edip birkaç dakika daha kavurduktan sonra sıcak suyu, haşlanmış nohudu ve tuzu ekleyelim tencerenin kapağını kapatıp
pilavı önce yüksek ateşte kaynatıktan sonra ocağı kısalım suyunu çekinceye kadar pişirelim ocaktan indirelim taze çekilmiş karabiber ve kıyılmış dereotunu ekleyerek tatlandıralım dinlendirdek sonra servis yapalım.
Afiyet olsun.
http://pratikevyemektarifleri.com/tavuk-etli-bulgur-pilavi.html