- Kategori
- Yöresel Yemekler
Tavuk etli kereviz
Bu kış biraz sert geçeceğe benziyor.Kendimize dikkat ettiğimiz kadar, yediklerimize de dikkat etmemiz gerekiyor.Uzmanların düşüncelerine göre sebzeleri mevsiminde tüketmeli, kalori hesabını iyi yapmalı, kolestorölü yükselten yiyeceklerden uzak durmalı, likit yükselten katı yağlardan şiddetle kaçınmalı, hele hele ara sıra gut ataklarına maruz kalıyorsanız kırmızı etten uzaklaşmalı diyenlerdenseniz, buyrun size ekonomik ve sağlıklı bir mevsim yemeği.Malzemeler her evde bulunanlardan :
1- 3 adet kereviz
2- 2 adet patates
3- 1 adet havuç
4- 2 adet soğan
5- 4 diş sarımsak
6- 250-300 gram kuşbaşı tavuk eti
7- Yeteri kadat tuz, karabiber ve kırmızı pul biber
Kuşbaşı tavuk etlerini bir tavada veya tencere de yağ koymadan haşlamaya başlayalım.2 adet kuru soğanı ve havucu küçük küçük doğrayarak uygun büyüklükteki bir tencerenin içinde kavurmaya başlayalım.Tencereye konan yağın miktarı iki yemek kaşığından fazla olmasın.Bu arada diğer ocaktaki tavuk etlerini karıştırmayı ihmal etmeden;dört diş sarımsağı çok ince olarak doğrayıp, yemek tenceresine ilave ediyoruz.Bunlar pişerken kerevizleri ve papatesleri küp şeklinde parçalar haline getirelim.Soğan, havuç ve sarımsak karışımı olduğu zaman kereviz ve patatesleride de aynı tencereye ilave edelim ve hep birlikte 3-5 dakika pişsinler.Öteki ocaktaki tavuk etleri yeteri kadar pişti, ocağı kapatıp etleri de ana tencereye ilave edelim.Yeteri kadar tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi de koyalım.Suyunu fazla kaçırmadan sadece sebzelerin üzerine gelecek kadar koyunuz.Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte onbeş dakika pişmeye bırakılan yemeğin tadına doyamayacaksınız.
Afiyet olsun.
1- 3 adet kereviz
2- 2 adet patates
3- 1 adet havuç
4- 2 adet soğan
5- 4 diş sarımsak
6- 250-300 gram kuşbaşı tavuk eti
7- Yeteri kadat tuz, karabiber ve kırmızı pul biber
Kuşbaşı tavuk etlerini bir tavada veya tencere de yağ koymadan haşlamaya başlayalım.2 adet kuru soğanı ve havucu küçük küçük doğrayarak uygun büyüklükteki bir tencerenin içinde kavurmaya başlayalım.Tencereye konan yağın miktarı iki yemek kaşığından fazla olmasın.Bu arada diğer ocaktaki tavuk etlerini karıştırmayı ihmal etmeden;dört diş sarımsağı çok ince olarak doğrayıp, yemek tenceresine ilave ediyoruz.Bunlar pişerken kerevizleri ve papatesleri küp şeklinde parçalar haline getirelim.Soğan, havuç ve sarımsak karışımı olduğu zaman kereviz ve patatesleride de aynı tencereye ilave edelim ve hep birlikte 3-5 dakika pişsinler.Öteki ocaktaki tavuk etleri yeteri kadar pişti, ocağı kapatıp etleri de ana tencereye ilave edelim.Yeteri kadar tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi de koyalım.Suyunu fazla kaçırmadan sadece sebzelerin üzerine gelecek kadar koyunuz.Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte onbeş dakika pişmeye bırakılan yemeğin tadına doyamayacaksınız.
Afiyet olsun.