- Kategori
- Türk Mutfağı
Tavuk etli yahni
Malzemeler:
2 tane tavuk göğsü
1tane kırmızı Arnavut biberi (salça hazırlanan)
Acı 1tane sivri biber
3diş sarımsak
2, 3 tane defne yaprağı
2 dolgun iri domates
Az tuz, karabiber varsa kekik
2yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:
Tavuğun göğsünü kuşbaşı doğranır süzgeçte sudan geçirilir, süzülür yağ konmuş tavada ateşte çevrilirken küçük parçalara ayrılmış biberleri, domatesi, 2-3dakika karıştırılır. Defne yaprağı kenarına bütün konur tavanın kapağı örtülür 3dakika sonra defne yaprakları çıkarılır sarımsak tuz, karabiber, ve 1çay bardağı sıcak su ilavesiyle 3 dakika kadar pişirilir ateşten alınınca üzerine kekik serpilir, servise hazırdır.