Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ekim '08

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Tavuk etli yahni

Malzemeler:

2 tane tavuk göğsü

1tane kırmızı Arnavut biberi (salça hazırlanan)

Acı 1tane sivri biber

3diş sarımsak

2, 3 tane defne yaprağı

2 dolgun iri domates

Az tuz, karabiber varsa kekik

2yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:

Tavuğun göğsünü kuşbaşı doğranır süzgeçte sudan geçirilir, süzülür yağ konmuş tavada ateşte çevrilirken küçük parçalara ayrılmış biberleri, domatesi, 2-3dakika karıştırılır. Defne yaprağı kenarına bütün konur tavanın kapağı örtülür 3dakika sonra defne yaprakları çıkarılır sarımsak tuz, karabiber, ve 1çay bardağı sıcak su ilavesiyle 3 dakika kadar pişirilir ateşten alınınca üzerine kekik serpilir, servise hazırdır.

 
Toplam blog
: 151
: 1010
Kayıt tarihi
: 13.02.08
 
 

Kısaca öğretmen ve öğretenim. Yaşamayı yaşarken öğrenmeyi ilke edinmenin dustur olduğuna inananla..