- Kategori
- Yemek - Mutfak
TAVUKLU ANKARA TAVA

TAVUKLU ANKARA PİLAVI
MALZEMELER
1 bütün tavuk
1.5 su bardağı arpa şehriye
1 çay bardağı kesme erişte
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 adet sivri biber
1 adet domates
150 gram rendelenmiş taze kaşar
tuz, karabiber ve süslemek için maydanoz
HAZIRLANMASI
Tencereye tavuğu koyup haşlayalım.
pilav tenceresine yağları koyarakısıtalım ve önce kesme erişteyi koyarak pembeleşene kadar kavuralım.Arpa şehriyeleri de ilave ederek bir dakika daha kavup tuz ve karabiberini ekleyelim.
haşlanmış tavuğun suyunda salçayı eriterek üzerini bir parmak geçecek kadar dökerek yapışmaması için arada bir harmanlayayrak suyunu çekene kadar pişirelim.
Tencerenin kapağını kapatarak 5 dakika kadar demlenmeye bırakalım.
Bu arada tavukları kemiklerinden ayırıp didikleyelim.
Bir tavada çok az sıvı yağ ile doğranmış biberleri ve halka dilimlenmiş domatesleri Kıızartalım.
Pişen pilavımızı harmanlayarak fırın kabına dökelim. Üzerine tavuk etlerini, kızarmış biber ve domates dilimlerini dizip rendelenmiş kaşarı serperek, 180 derecede ısıtılmış fırında kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirelim.
Servis tabağımıza aldığımızda üzerini maydanoz ile süsleyerek servis yapalım.
Afiyet olsun