Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Şubat '12

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

TAVUKLU ANKARA TAVA

TAVUKLU ANKARA TAVA
 

TAVUKLU ANKARA PİLAVI

MALZEMELER

1 bütün tavuk

1.5 su bardağı arpa şehriye

1 çay bardağı kesme erişte

1 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı sıvı yağı

1 tatlı kaşığı biber salçası

2 adet sivri biber

1 adet domates

150 gram rendelenmiş taze kaşar

tuz, karabiber ve süslemek için maydanoz

 

HAZIRLANMASI

Tencereye tavuğu koyup haşlayalım.

pilav tenceresine yağları koyarakısıtalım ve önce kesme erişteyi koyarak pembeleşene kadar kavuralım.Arpa şehriyeleri de ilave ederek bir dakika daha kavup tuz ve karabiberini ekleyelim.

haşlanmış tavuğun suyunda salçayı eriterek üzerini bir parmak geçecek kadar dökerek yapışmaması için arada bir harmanlayayrak suyunu çekene kadar pişirelim.

Tencerenin kapağını kapatarak 5 dakika kadar demlenmeye bırakalım.

Bu arada tavukları kemiklerinden ayırıp didikleyelim.

Bir tavada çok az sıvı yağ ile doğranmış biberleri ve halka dilimlenmiş domatesleri Kıızartalım.

Pişen pilavımızı harmanlayarak fırın kabına dökelim. Üzerine tavuk etlerini, kızarmış biber ve domates dilimlerini dizip rendelenmiş kaşarı serperek, 180 derecede ısıtılmış fırında kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirelim.

Servis tabağımıza aldığımızda üzerini maydanoz ile süsleyerek servis yapalım.

Afiyet olsun

 

 

 
Toplam blog
: 405
: 2124
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..