- Kategori
- Yemek - Mutfak
Tavuklu taze bezelye graten
TAVUKLU TAZE BEZELYE GRATEN
MALZEMELER
1 kilo taze ayıklanmış bezelye
2 adet soğan (halka kesilecek)
3 diş sarımsak (ince kıyılacak )
1 demet dereotu (kıyılacak)
Yarım demet taze nane (kıyılacak)
2 adet küp doğranmış patates (yağda kızartılacak)
1 adet küp doğranmış havuç ( yağda kızartılacak)
1 fincan zeytinyağı
BEŞAMEL SOS İÇİN MALZEME
Yarım litre tavuk suyu
250 gram rendelenmiş taze kaşar
1 adet yumurta
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı margarin
1 su bardağı krema
Tuz, karabiber
HAZIRLANMASI
Bezelyeleri ayıklayıp, sıcak su ile 10 dakika haşlayalım ve şoklama için buzlu su içine atalım.
Beşamel sos için, tencerede margarini eritip unu kavuralım. Tavuk suyunu ilave ederken devamlı çırpalım. ( topaklanma olursa mikserle çırpın)
Yumurta, krema, tuz ve karabiberi çırparak beşamele ekleyelim. Kaşarı da ilave ederek karıştırıp topaklanmadan ateşten alalım.
Soğan, dereotu, nane, bezelye, kavrulmuş tavuk, havuç ve patatesle, zeytinyağını bir kabın içinde iyice harmanlayalım ve fırın tepsisine yayalım. Üzerine beşamel sosumuzu dökerek 250 derece ısıtılmış fırında 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun