Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Temmuz '06

 
Kategori
Futbol
 

Tebrikler İtalya.. Tebrikler Seyirci..

Tebrikler İtalya.. Tebrikler Seyirci..
 

Salı akşamı 2006 Dünya kupasında ilk finalisti belirleme maçında Almanya – İtalya karşı karşıya geldi.Almanya turnuva başladığından beri fizik gücünü iyi kullanan,tek top oynayıp topu kanatlardan kullanıp ,rakibi baskı altında tutmaya çalışan ve bol şut atan genç ve de yıldız futbolcuları olmayan bir takım görüntüsündeydi. Bunuda her maçta yaptılar, ayrıca Amerika'lı kondisyonerleri tarafından yapılan yüklemelerin yararını maçlarda gördüler.Ama arka arkaya oynan 120 dakikalık maçlar sonlara doğru yorgunluk belirtilerinin ortaya çıkmasına sebep oldu.Birde buna İtalya nın sağlam defans ve hucum anlayışı ve de kaleci Buffon faktörü eklenince uzatmaların son dakikalarında 2 golle adını finallere yazdıran takım İtalya oldu. Belki yine penaltılara kalsa bu sefer kaleci Lehmann skoru Almanya lehine cevirebilirdi, ama olmadı. Futbol işte böyle sonucu her zaman belli olmayan, seyretmesi zevkli bir oyundur.İtalya Almanya galibiyetiyle sanırım kupanın bir kulpunuda yakaladı ama Fransa Portekiz maçı bu akşam ne olur, maç sonunda göreceğiz. İtalya ya kim çıkarsa çıksın bu hava ile kupaya çok yakın, liglerindeki as takımlarının karıştığı şikelere ve küme düşürülme noktalarına gelmesine rağmen hiç bir italyan futbolcu etkilenmemiş gözüküyor.İtalya Tk.Direktörü Lippi ninde hakkını vermek lazım. Maçlardaki oyun taktiği ve zamanında yaptığı değişiklikler İtalya'nın finale çıkmasında büyük bir rol oynamıştır.

İkinci tebrikte seyirciye ,gerçekten kendi evinde finale çıkmaya ramak kala kaybedilen maçtan sonra tüm seyircinin galip İtalya yı alkışlaması, bizim liglerimizdede görmek istediğimiz bir tablo.İnşallah bu sezon anormal seyirci dalgalanmaları hiç bir takım yaşamaz,çünkü bir maçın sadece bir galibi , bir beraberliği, bir mağlubu olur.

Dünya kupasından çıkarılacak dersleri iyi ezberlersek kendi ülkemiz liglerinde ve ulusal takımımızda daha başarılı olmamız için gereken önlemleri almış oluruz.

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..