Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Eylül '09

 
Kategori
Güncel
 

Teğet geçen ekonomik kriz

Teğet geçen ekonomik kriz
 

Teğet geçerken; neredeyse çap haline dönüşen ekonomik krizden o kadar çok etkilenen yurdumuz insani var ki: Bunlardan isim vermeden yakınımızdaki bir aileden söz etmek istiyorum.

Bey tekstil mühendisi, hanim siyasal bilgiler mezunu. Evlenip, mutlu bir yuva kurmuşlar. İkisi de çalışıyor ve rahat bir şekilde yaşamlarını sürdürüyorlar.

Bir çocukları oluyor. Beyin geliri ayni rahatlıkta hayatlarını sürdürmeye uygun. Hanım işten ayrılıyor ve evinin kadını, çocuğunun anası oluyor.

Öylesine mutluluklar ki: aksamları mangal yakıp birer kadeh içmekten alamıyorlar kendilerini. Çocuklarının üzerine de büyük bir sevgi, şefkat ve arkadaşça eğiliyorlar.

Derken; teğet geçen ekonomik kriz; kirişe dönüşüyor ve önce tekstil sanayisini vuruyor ve bey işten çıkarılıp işsizlik maaşına bağlanıyor.

Eniştesinin tıbbi cihazlar üzerine Türkiye ve hatta dünya çapında iş yapan bir firması var. Bey eniştenin yanında kendi branşıyla ilgisi olmayan bir işe başlıyor ve lojmandan çıkıp, kiralık bir eve taşınıyor.

Bu vesileyle tanıdım bu talihsiz genç aileyi.

Bir süre sonra ekonomik kriz çap haline dönüşüyor ve tıbbi kolları da vurmaya başlıyor.

Enişte kayın biraderinin maaşını, kayın birader de kirayı ödeyemez hale geliyor.

Bu durum karşısında; onurlarına son derecede düşkün olan bu aile; ev sahibinden anlayış görmelerine rağmen kiradan çıkıp, enişte, kayınvalide, görümce ve kuzenlerin yanına taşınmak zorunda kalıyorlar.

İşte yurdumuzu teğet geçen ekonomik durum bu...

 
Toplam blog
: 104
: 722
Kayıt tarihi
: 11.04.07
 
 

6 Mayıs 1927 Simav doğumlu, İstanbul Yıldız Teknik Okulu’nun ( Bu günkü Yıldız Üniversitesi) son sın..