Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Aralık '07

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Tek yumruk olmak..

Tek yumruk olmak..
 

Bildiğimiz gibi milletimiz dayanışma ve yardımlaşmayı en birinci değeri olarak görür. Bu değeri sayesinde dünyada en fazla sevilen ülkedir diyebilirim. Kendi ulusal beklentilerimizi karşılamada gösterdiği çaba yanında, ülkemizin diğer devletlere karşı yürüttüğü ılımlı, paylaşımcı ve birleştirici politika biraz önce söylediğim sevginin sebebini teşkil etmektedir.

Kendi içimizde yüzyıllardır var olan "birlik ve beraberlik" duygusu bizim en zor zamanlarımızda hep destekçimiz olmuştur. Kurtuluş Savaşı yıllarında olsun, günümüzde bulunduğumuz terörle mücadele ortamında olsun, milletimiz çabucak birlik ve beraberlik oluşturarak, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Türk, çetin işler başarmak için yaratılmıştır." sözünü doğrularcasına canına dişine takarak çalışmıştır ve çalışmaktadır.

Milletimizin birlik ve beraberlik, işleri sonuna kadar götürme, başkalarına daha fazla değer verme gibi konularda başka milletlere nazaran daha üstün olduğuna inanıyorum. Bu üstünlüğümüzüde sadece savaş gibi olaylarda kullanıyor olmamızı bir eksiklik olarak görüyorum. Daha farklı alanlarda da bu özelliğimizi kullanmamızı öneriyorum.

Hergün Tv'lerde, internette, gazetelerde ve her türlü bilgi sunan ortamlarda milletimizin terörle mücadele esnasında birlik ve beraberlikten ayrılmaması gerektiği, bu dönemde herkesin terörle mücadele için üzerine düşeni yapması gerektiği gibi telkinler veriliyor. Halkımızda bu telkinlerin yarattığı güçlü sinerji ve pozitif destekle, kendinden emin bir şekilde ülkesi için birşeyler yapmaya koyuluyor.

Acaba bu yöntemi milletimize çalışkanlığı özendirmek, devletine daha fazla katkı yapmasını teşvik etmek, kendini sürekli geliştirmesi destek olmak için kullanamazmıyız? Örnek olarak reklamlarda yada haberlerde "Milletimizin devletine yapacağı en ufak bir katkı, dış milletlere karşı onurumuzu ve gururumuzu yüceltmenin etkili bir yoludur. Birlikte ülkemiz için küçükte olsa bir katkı sağlamalıyız" şeklinde yoğunlaştırılmış ve etkili telkinler verilse güzel olmazmıydı?

Bence harika olurdu! İnşallah yakın zamanda, savaş gibi zamanlarda birlik olduğumuz gibi, daha fazla üretme, daha çok çalışma ve daha yararlı olma gibi konularda da "tek yumruk" oluruz.

 
Toplam blog
: 10
: 8406
Kayıt tarihi
: 18.10.06
 
 

Merhabalar ben ErkanÇok meraklıyım ve herşeyde hakkında bir şey, birşey hakkında herşeyi bilmem gere..