Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Şubat '10

 
Kategori
Siyaset
 

Tekel işçileri, daha önceleri neredeydiniz?

Tekel işçileri, daha önceleri neredeydiniz?
 

Tekel satıldı, ama ondan önce tütün yasası çıkarıldı. Bu işin buralara geleceği belliydi. Sesinizi çıkarmadınız. Şeker fabrikaları satıldı. Pancara da aynı tütüne yapılan işlem yapıldı. Sesinizi çıkarmadınız. Sümerbank satıldı. Etibank satıldı. Fabrikalar kapatıldı. Artık oralarda işçiler çalışmayacak. Sesinizi çıkarmadınız. Çiftçiyi bitirdiler. Sesinizi çıkarmadınız.

Madenlerimiz üç kuruşa satılacak. Kim satacak? Sizin %70’inizin oy verdiği adamlar. Başkasına dokunmayan yılanların bin yıl yaşama hakkı var mı? Şimdi yollarda buz gibi soğuk havada canınızı dişinize takmış direniyorsanız, bu durum sizin verdiğiniz oylar sayesinde gerçekleşti.

Zannettiniz ki manevi değer soyguncuları size her yıl kömür alacak. Bir torba kömüre oyunuzu sattınız. Şimdi sersefil sokakta kalmakla bitmiyor, bir de PKK’lı olmakla itham ediliyorsunuz. Ergenekoncu olmanız da yakındır. Sendikanız sizden alacağı aidata tamah ediyormuş. Tabi siz işsiz kalınca ortada ne sendika kalacak ne de aidat. Adamlar Tekel’i satmışlar. İki yıl olmuş. Takip ettiniz mi sendikanız ne yapıyor, ne diyor? Başkalarını mücadeleleri sırasında yalnız bıraktınız. Şimdi de sıra size geldi.

Daha önceleri neredeydiniz?

Şimdi hatadan dönmek zamanıdır. Haberiniz olsun, Etibank’ın henüz satılmamış parçaları var. Bor gibi değerli bir maddemiz, diğer madenler bedavaya gidecek. Maden işçileri, Tekel işçileri direniyor. Siz neredesiniz? Öyle bir gün göstermelik iş bırakmakla olmuyor. Yasaların önünde haklarınız var. Kullanın. Yetmiyorsa gereğini de yaparsınız. İşsizlik %25 olmuş. Bu ne demek? Her dört kişiden biri işsiz demek. Ee? Bu iş böyle giderse ne olacak?

Türkiye zengin bir ülke. Bu durumlara gelmeyi hak etmiyor. Her şeyimiz var. Demek ki iyi yönetilmiyoruz. Bir parça olsun çıkarınızın nerede olduğuna iyi bakın. Bir torba kömürde mi, yoksa bir ömürde mi?

 
Toplam blog
: 153
: 18932
Kayıt tarihi
: 27.09.09
 
 

Antakya 1955 Doğumluyum. O.D.T.Ü. Mimarlık Fakültesi 1982 Mezunuyum. O zamandan beri firmalarda m..