Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Eylül '08

 
Kategori
Yurtiçi Tatil
 

Tekirdağ'ın şirin ilçesi Şarköy!...

Tekirdağ'ın şirin ilçesi Şarköy!...
 

Şarköy'den güzel bir görüntü...


Şarköy Tekirdağ’ın şirin olduğu kadar mavi bayraklı tek ilçesi. Ege ve güneydeki tatil beldelerine oranla onlar kadar hızlı gelişmeler kaydetmemiş olsa da İstanbul’a yakın olması, orta halli insanlara tatil imkanı sunmasıyla tercih edilen bir yer olmuş… Bağlar, bahçeler bozulup yazlık evler, siteler yapılmaya başlanınca da nüfus bir hayli artmış.

Şarköy’e ilk 1978 yılında gitmiştim. Evli olduğum yıllardı ve ailece görüştüğümüz arkadaşlarımızın babasının yazlığı vardı. Onlarla birlikte gitmiştik ve o yıl yeni açılan Erkan Motel’de kalmıştık. O yıllardan bu güne gelişmeler kaydetti her tatil bölgesinde olduğu gibi. Ablam 1985 yılında Marmara evlerinden yazlık aldığı yıldan sonra hemen hemen her yıl giderim. Denize sıfır diyebileceğim bir konumda olan evlerinin çok nezih bir muhitte olması (İlk yapılan Marmara evleri) oraya gitme isteğimi artırma sebebidir. Onun içindir ki geçtiğimiz hafta sonu ablamın kızı Eda arayıp Cuma’dan gidip iki gün kalalım dediğinde hiç düşünmeden geliyorum cevabını verdim.

Şarköy’de her geçen yıl bozulan bağların, bahçelerin yerine yapılan genellikle iki yada üç katlı evlerden oluşan sitelerin hızla artarak kalabalıklaşmasıyla bazı hizmetlerin yetersiz olduğu gözle görülür bir gerçek olmuştu. Öğrendiğime göre Belediye başkanı CHP’li olduğu için çoğu kez yapmak istediği hizmetleri yapamıyormuş. Çünkü kapılar yüzüne kapanıyormuş Bakmış ki bu böyle olmuyor finans zorluğu yaşıyor AKP’ye geçmeye karar vermiş ve böylece gözle görülür şekilde fark edilen gelişmeler başlamış. Bu yıl gittiğimde sahil boyunca yapılan oymalı demir setler ve dekoratif elektrik direklerini ve yine dekoratif ışıklandırmaları görünce şaşırarak şimdiye kadar niye yapılmadı bunlar diye enişteme sorduğumda bana sebeplerini böyle açıkladı.

Rüzgarıyla meşhur Şarköy’de envai çeşit meyve ve sebzeleri hormonsuz olarak yemek mümkün. İstanbul’a arabayla 3 – 3,5 saat mesafedeki Şarköy’e normal tatil dönemlerinin dışında da kafa dinlemek için hafta sonu dahi gidilebilir. Konaklamak için temiz motel ve pansiyon bulunabilir. Gece müzikli yerlerde eğlenmek isteyenlere canlı müziğin yapıldığı uygun fiyatlı çay bahçeleri olduğu gibi yine canlı müzikli barlar da mevcut. Ben güzel bir hafta sonu geçirdim, tüm arkadaşlarıma tavsiye ederim.

Sevgilerimle…

Not: Fotoğraflardan birkaçında görülen beyaz kedinin adı pamuk, sarı tekir kedinin ise ismi Müdür'dür ve doğuştan felçli olduğu için arka ayakları tutmamaktadır ama sahiplerinin güzel insanlar olması yüzünden çok iyi bakılmakta aynı evde kardeşçe mutlu ve mesut yaşamaktadırlar.

 
Toplam blog
: 203
: 2037
Kayıt tarihi
: 23.10.06
 
 

İnsanların yapmaktan mutlu oldukları hobileri vardır. Benim de en severek yaptığım, hayatımda yen..