Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Adem Güngör/FETHİYE KÜLTÜR ETKİNLİKLERİ

http://blog.milliyet.com.tr/ademgungor

11 Temmuz '10

 
Kategori
Teknoloji
 

Teknoloji Üzerinde Aktarılan Yanlış Bilğiler

Teknoloji Üzerinde Aktarılan Yanlış Bilğiler
 

Resim: ALEXANDER GRAHAM


Ahmet Hocam!! Ögrencilerinıze yanlış bilğiler aktarıyorsunuz., onlarda haliyle yanlış yorumlar yazıyorlar ve büyük ihtimal gelecek nesillerede bu bilgileri bu şekilde aktaracaklarından dolayı olaya ister istemez müdahil olmak zorunda kaldım.

Önce Osman kimdir? Osman, Amerikan asıllıdır ve telefonu icad eden babamızın dedesinin babası olup ALEXANDER GRAHAM BELL'in torunudur .Osman, yok buzdolabı tamircisi, yok bahçeden erik çalan adam, yok çayırda, bayırda, mevlam gayıra saldım çayıra, saldım çayıra mevlam gayıra.... vs. değildir. Hocam anlatmak istediğiniz büyük olasılıkla otlak meralar olmalı. Çayır denince, çayırda kurallar farklıdır. Kimse kimsenin önündeki ota ulaşamaz. Hepsi takılı olduğu için orada bu kanunlar işlemez. Bu durum 634 sayılı kat mülkiyeti kanunları gibidir. 20. maddeyi ihlal ederseniz. Hakkınızda haciz kararı çıkartılır. Altınızdaki evinizde gider, barkınızda... Bunlar hepsi fasa fiso. Benim öğrendiğim Osman ise kendine ait olmayan bahçeden meyve koparmaz. Osman, atalarından süre gelen mesleğini telefonla ilğili buluşları üzerinde çalışmış icatlar yapmıştır. Mesela cep telefonundan bahçe sulama projesi bir diğeride ev telefonlarına ilave ettiği 12 volt bir röle aracılığıyla ahizeyı kaldırınca devreye giren , normalde açık ve kapalı kontaklara sahip olan röle vasıtasıyla görüntü ve ses kaydediciyi devreye sokan, günümüzde de tele kulak olarak adlandırılan vs. icadların mucididir. Bu cihaz en çok ilgi gördüğü alanları tahmin edebileceğiniz gibi eşlerden şüphelenme durumunda takip ve faili belli olmayan olayların aydınlatılmasıdır .Toplam maliyet 500 tl olup isteyen her eve montaj bu ücretin içindedir. Osman servetinin tamamını bu buluşlar üzerinden kazanmıştır. DEVLETE VERGİLERİNİDE ÖDEMİŞTİR!!!

Osman'ın şimdiki çalışmaları 3g üzerinden cep telefonlarına yerleştirilecek mini dinleme cihazı. Mucidin projesi üzerindeki çalışmaları devam etmektedir. Saygı ve sevgilerimle...

 
Toplam blog
: 320
: 1741
Kayıt tarihi
: 16.04.09
 
 

Muğla Fethiye doğumluyum. Sanat okulu elektrik bölümü mezunuyum. Tarih ve Kültüre çok önem veriyo..