Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '14

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Tel kadayıf tatlısı tarifi

Tel kadayıf tatlısı tarifi
 

Kadayıf Tatlısı Tarifi


Bayramların vazgeçilmez tatlısı olan Kadayıf  Tatlısı tarifini sizler ile paylaşalım dedik, cevizli ve fıstıklı çeşitleri olan kadayıfı birde bizden tarifini alın. Kolay anlatımlı bir şekilde sizlerle paylaşıyoruz.

MALZEMELER
1 kilogram telkadayıf
250 gamr iç ceviz
100 gram sıvıyağ
100 gram tereyağı

Üzerine Şurubu:

4 bardak dolusu şeker
3 bardak dolusu su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Kadayı Tatlısı Hazırlanışı:

1- Su ve şekeri tencereye koyup karıştrıp kaynatalım. Limon suyuda ekleyerek ateşten indirilip soğumaya bırakalım.
2- Kadayıf çok taze ise büyük bir kağıdıniçinde, elle yapışık yerleri açılarak sererek kurutalım. Ardından hepsini büyük bir tepsiye alarak eritilmiş tereyağı ile sıvıyağ dökerekelle ovalayarak yağ kadayıfın her yerine yaydırılır.
3- Önceden yağlanmış tepsiye kadayıfların yarısı bastıra bastıra yerleştirilelim. Kadayıfların üzerine çekilmiş ceviz serpiştirelim. Arta kalan kadayıflar da cevizlerin üzerine düzenli bir şekilde serildikten sonra elle iyice bastırılır.
4- Isınmış fırına verilip kapağı açık olarak pişirilir. Ardından fırından çıkarıp bir tepsinin arkasına kadayıfı çevirip hemen aynı tepsinin içine kaydırılır. Böylece kadayıfın altı üstüne gelmiş olur. Tekrar fırına sürülüp obür tarafı da kızartılır.
5- Fırından çıkarılıktan sonra üzerine şurubu dökülür.

Önemli: Kadayıf tatlısının şurubu, ılıktan biraz sıcak olması gerekir.

 Kadayıf Tatlisi tarif e1375223562970 300x255 Tel Kadayıf Tatlısı Tarifi 

Kahvaltılık Krep Tarifi

 

http://www.lezzetlisirlar.com/tel-kadayif-tatlisi-tarifi.html

 
Toplam blog
: 471
: 1765
Kayıt tarihi
: 17.02.14
 
 

34 yaşında, 1 kız, 1 erkek olmak üzere 2 çocuk annesiyim. Ev hanımı olduğumdan yemekler ile aram ..