Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '14

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Kayısı Reçeli tarifi

Kayısı Reçeli tarifi
 

Kayısı Reçeli Tarifi


Kış aylarında tüketimi oldukça fazla olan reçel türüdür kayısı reçeli. Doğu Anadolu bölgesi meyvesidir genellikle Malatya, Elazığ bölgesinde oldukça çok yetişir bağısak çaılştıran bir meyvedir aşırı tüketiminde ishale neden olur.

MALZEMELER :
1 kilo kadar kayısı
1 kilo kadar  şeker
1 bardak dolusu su
1 tane limonun suyu

Hazırlanışı:
Aldığımız kaysıları suyla yıkayıp ikiye bölerek çekirdeğini çıkartalım sonra çekirdeğini çıkardığımız kayısıları reçelin kaynatılacağı tencerenin içine koyalım. Çekirdeklerden 4-5 tanesi kırılıp içleri suya atılarak kabukları soyulur ve ortalarından ikiyebölündükten sonra tencerenin içine bunlar da konur. Ardından suyu ve limon suyunu katarak tencereyi ocağa katalım. Kayısılar yumuşamaya başlayınca şeker katılır sonra şeker eriyene kadar yavaş yavaş bir tahta kaşıkla karıştırılır. Bundan sonra oldukça harlı ateşte 30 dk. kadar, reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatılır. Üstünde hasıl olan köpükler suya batırılıp çıkarılan delikli kepçe ile alınır. Kıvama geldiği, içinde birazsu bulunan bir tabağa kaynamakta olan reçelin suyundan damla damla damlatılıp, damlaların suya düştüğünde dağılmayıp, toptop durmasından anlaşılır. İşte bundan sonra reçel sıcak kavanozlara doldurulur ve ağızlan tercihen selofan kâğıdı ile sımsıkı kapatılır. İyice soğuduktan sonrada kavanozların kapakları kapatılır. Afiyetler olsun…

 

Kahvaltılık Krep Tarifi

 

http://www.lezzetlisirlar.com/kayisi-receli-tarifi.html

 
Toplam blog
: 471
: 1765
Kayıt tarihi
: 17.02.14
 
 

34 yaşında, 1 kız, 1 erkek olmak üzere 2 çocuk annesiyim. Ev hanımı olduğumdan yemekler ile aram ..