- Kategori
- Türk Mutfağı
Baklava tarifi
Baklava Tarifi
MALZEMELER:
Şerbet İçin:
5 su bardağı dolusu şeker
4 su bardağı dolusu su
Yarım limonun suyu
Hamuru İçin:
4 su bardağı dolusu un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı dolusu ılık süt
100 gram tereyağı
1 tane yumurta
İçi İçin:
250 gram dövülmüş ceviz için
Hamuru Açmak İçin:
500 gram buğday nişastası
150 gram kadar tereyağı
Hazırlanışı
İlk önce bir kabın içine 4 su bardağı dolusu unu, kabartma tozunu, eritilmiş 100 gram tereyağını, 1 tane yumurtayı, ılık sütü katarak iyice kulak memesini yumuşaklığına gelecek kadar yoğuruyoruz ve 10-15 dk. dinlemesini bekliyoruz. Bekletilmiş olan hamurumuzu üç parçadan 16 adet eşit parçalar kopararak yine 5 dk. kadar bekletiyoruz. Ardından her küçük bezeyi merdane ile bir yemek tabağı büyüklüğünde açın ama aralarına bolca nişasta serpin ve böylece 16 elde ettiğimiz parçaların hepsini üst üste koyun ama en üstekine yani tepsimizin en üstündeki kata nişasta serpmeyin ve yine merdane ile yuvarlak fırın tepsimiz kadar açalım. Böylece hepsinden 16’lı 3 adet grup elde edin. Fırın tepsimizi iyice yağlayın öncelikle ilk 16’lı grubu tepsimize yayın ve üzerine cevizlerimizin yarısını dökün sonra 2.inci 16 ‘lı grubumuzu koyun ve üzerine kalan cevizlerimi serpin kalan cevizleri de bunun üzerine serpelim. Sona kalan grubu da açıp en üste serin ve son 16’lı grubu da tepsimize yaydıktan sonra yufkaları baklava dilimi şeklinde dilimleyin. Aldığımız tavada kızartacağımız kızgın 150 gr. tereyağını yufkaların her yerine gelecek şekilde dökün ve 200 derece fırında kıpkırmızı oluncaya kadar pişirin. Fırından çıkardığımız baklavamızı soğuması için bir kenara koyarken bir tencerenin içine su ve şekerimizi iyice kaynatalım ve kaynadıktan sonra yarım limon suyu koyarak bir taşım daha kaynatalım. Gene baklava soğuk şerbet ılık iken şerbetimizi baklavamızın üstüne dökün ve aslında 1 gün bekletilmesi daha güzel lezzet veriyor. Afiyet olsun…
http://www.lezzetlisirlar.com/baklava-tarifi.html