- Kategori
- Yemek - Mutfak
Tel şehriyeli pilav

Herkese iyi haftalar :) Umarım bu hafta göz açıp kapayıncaya kadar çabuk geçer ve hemen cuma gelir... Uzun zamanır pilav yapmıyordum. Bu pazar evde otururken canım yayla çorbası, şehriyeli pilav ve nohut istedi. Ben de yaptım. Gerçekten canım çok istemiş ki normalde 1 tabaktan fazla yemezken bu sefer 2 tabak yedim. Sonra çıkıp 1 saat yürüdüm, yakmış mıyımdır acaba aldığım kaloriyi?
Malzemeler
2 su bardağı pirinç.
1 tahta kaşık tel şehriye.
3 su bardağı sıcak su.
Tuz.
Yapılışı
Pirincimizi yarım saat öncesinden bir kaba koyup üzerine 1 kaşık tuz ve sıcak su döküp (üzerine çıkacak kadar sıcak su ) bekletelim. Daha sonra bir süzgeç yardımıyla iyice yıkayıp süzülmeye bırakalım. Pilav tenceremize tel şehriyemizi koyalım. 1 çorba kaşığından biraz az tereyağını ekleyip tel şehriyeyi kavurmaya başlayalım. Renkleri dönünce pirinçlerimizi ekleyelim. Pirincimizi kavuralım ve üzerine 3 bardak sıcak suyumuzu ekleyelim (benim ölçüm 1'e 1, 5 dur ) tuzunu ekleyelim ve kısık ateşte kapağı kapalı pişirelim.
Afiyet Olsun...
aslı durkut