- Kategori
- Yemek - Mutfak
Nefis bir havuçlu kek...

Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1, 5 su bardağı şeker (esmer olabilir)
- 1 su bardağı ince rendelenmiş havuç
- 1 su bardağı ceviz, irice elde kırılmış
- 2 su bardağı un (kepekli olabilir)
- 1, 5 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 paket kabartma tozu
Hazırlanışı:
Malzemeleri tezgahımızın üzerinde hazırladıktan sonra, karıştırmaya başlamadan önce ilk iş fırını 175C'ye getirin. O ısınmaya başlasın bir yandan. Kekin önceden ısıtılmış fırına konması önemli bir hususmuş, Neden diye sorarsanız bilmiyorum ama bana öyle söylendi bende hep öyle yapıyorum:)
Sonra şöyle derin ve büyücenek bir kap bulalım. Benim gibi hafiften sakarsanız iyice derin olsun kabınız etrafa sıçramaması için:) 3 yumurtayı kabımızın içine itina ile kıralım. 1, 5 su bardağı şekeri ekleyip epeyce bir karıştırın. Mikseriniz varsa çok kolay. En küçük ayarla başlayıp daha sonra ayarı en yükseğe çıkartıp 3-5 dakika karıştırın. İşin özü şeker iyice erisin. Malzemeyi parmaklarınızı birbirine sürterek yokladığınızda şeker pütür pütür olmasın.
Sonra 1 su bardağı rendelenmiş havucu ve 1 su bardağı cevizi kabımıza ekleyip iyice karıştıralım. 2 su bardağı unumuzu, 1, 5 tatlı kaşığı tarçını ve yarım çay bardağı zeytin yağımızı da karışımıza ekleyip herşeyin iyice özleşmelerini sağlayalım. En son artık 1 paket kabartma tozunu ekleyip bir kaç kez karıştıralım. Çok fazla karıştırıp kabartma tozunun etkisini azaltmayalım lütfen:)
Kek kalıbının tüm iç yüzeyini kekimizin yapışmasını engelleyecek kadar hafiften yağlayın. Çok fazla yağlı olmasın. Bir fırça ile bunu yapabilirsiniz. Ben peçete ile yapıyorum:)
Harcı kek kalıbınızın içine boşaltın. Kalıbı fırına yerleştirip kekin içi tamamen pişene kadar pişirin. Kekin piştiğini anlamak için bir kaç yerinden keke sivri uçlu ince bıçak batırın. Bıçağa yapışmıyorsa eğer kek pişmiş demektir. Kek pişince kalıbından çıkartmadan biraz soğumasını bekleyin sıcakken kalıbına yapışabiliyor.
Soğuduktan sonra isterseniz üzerine pudra şekeri serpin.
Afiyet, şeker olsun:)
Tek bildiğim hamur işi tarifidir ama Allah için şimdi bu keki güzel yaparım:)
İsterseniz benim gibi daha sağlıklı olması için kepekli un ve esmer şeker kullanabilirsiniz.
Sonuç değişmiyor yine güzel ve lezzetli oluyor.
Yersen:)
22 Temmuz 2007
Resim: Valla billa benim yaptığım kekin resmi:)