Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Eylül '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Tel tel Pastane açması

Tel tel Pastane açması
 

Tel Tel Pastane Açması


Pastane açmalarını bilirsiniz tel tel ayrılır yumuşacıkla çıtırlık arasındadır. Tel tel tam istenilen kıvamda olduğunu göstermek için yakından fotoğraf çektim inşallah anlaşılıyordur:) yaptığınızda siz de göreceksiniz. Bu tarifi denediğinizde her an yapacağınız favori lezzetiniz haline gelecek O??? ısrarla denemenizi tavsiye ediyorum.
 
MALZEMELER;
 
1 su bardağı ılık süt
1. 5 çay bardağı sıvı yağ
6 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant kuru maya (yaş maya da olabilir)
2 yumurta akı (sarıları üzeri için kullanılacak)
5-6 su bardağı kadar un
İçi için;
3 yemek kaşığı kadar tereyağı (oda ısısında)
Üzeri için;
2 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Susam
 
HAZIRLANIŞI;
 
Sütü ocakta ılıtalım derin bir karıştırma kabına koyalım.
 
Üzerine maya ve toz şeker koyup karıştırarak eritelim.
Daha sonra un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım.
Son olarak yavaş yavaş kontrollü bir şekilde un ilavesi yaparak çok çok yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Üzerine streç serip temiz bir mutfak havlusu ile kapatalım.
Sıcak bir ortama koyup 45-50 dakika mayalanmasını bekleyelim.
Çok ama çok kabarıyor, mayalanan hamurun havasını alalım.
Mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle açalım.
İçerisine oda ısısında yumuşamış tereyağı sürüp rulo şeklinde saralım.
İki ucundan tutup ters yöne çevirelim ve yuvarlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
Ben iki tepsi 19 adet açma elde ettim bu ölçülerle 15-20 dakika tepside mayalandıktan sonra üzerine iki yumurta sarısı ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağ karışımından sürüp, susam serpelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Gerçekten çok ama çok lezzetli, tel tel ayrılan, ağızda mükemmel bir tat bırakan açmalardan yapmanızı ısrarla tavsiye ediyorum?? çok beğeneceksiniz??
Afiyet olsun.
 
 
 
 
Toplam blog
: 37
: 428
Kayıt tarihi
: 20.03.14
 
 

Bir ev hanımı, Tutkusu yemek yapmak, Aşçılık okulu mezunu.  ..