Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Nisan '13

 
Kategori
Teknoloji
 

Telefonun kadar yakınım

Telefonun kadar yakınım
 

ALO ALO AŞKIM


Merhaba canım, aşkım, ruhum bir tanem, güzelim, papatyam, gelincik çiceğim, nar tanem ey ruhumun var oluş sebebi nerdesin ? Ne yapıyorsun, nasılsın iyi misin, çitosum, doritosum, pançosum, kaşarlı sosisim, susamlı çıtır simitim, salamlı sosisim seni çok ama çok özledim! görüşelim. 

Ahhh canım bende özledim ( yalan söylüyor ) annemlerle halamlara geldik, diye cevap veriyor ama İzmir Konak'ta gemi martı sesi, telefonda hiç eksilmiyor. Ya da fazla mesaiye kaldım anne der. Ama pastahanenin müzik sesi ile araç kornaları şahitlik yapıyor yalanına farkında değil.

Günün belli saatlerinde yolda çarşıda mahallede sokakta karşılaştığımız, yaşadığımız ya da duyduklarımızın bir analizi olarak mutlak tanıdık güzel sözcüklerdir. Güzel olmasına güzel bir o kadar tehlike çağrışımı sözcükler. Kimimiz ne var bu sözcüklerden duyar gibiyim haklısınız tehlike olan sözcükler değil asıl tehlike bilinçsizce kulanılan cep telefonlarıdır. 

Bilinçli kulanıldığında yararlı olan bir iletişim aracıdır. Ama korkutan yönü belli bir ekonomiye sahip aile çocukların özenti sonucu arkadaşlarında gördüklerini anne ve babalardan talep  eden gençlerimizin  bu konuda biraz seçici davranları gerekir. 

Bunu kullanan kesim genelikle tanıdık çevremde gördüklerim. Asgari ücret veya haftalık çalışan bay ve bayan gençlerin pahalı marka, akıllı telefonları kullanma bir tarafta dursun elinde düşürmeden hızlı tüketilen kontör parası ile bu gençlerimiz kendilerine harcama yapması geren paralarını bu yolda heba etmekte. 

Kimilerininde telefonun gösterişine kapılmış aklı başında orta kesim bunlara bir başka alem karşıdakini etkilemek için kapalı olan telefonda konuşuyor gibi dikkat çekmek isteyenlerin tavırları bir başka dert. Gerçekten ülkemizde  gençlerimizin bilinçsiz tüketimin başında geliyor. Gençlerimize bu hususta biz ebeveynler olarak bu tehlikenin bizi çevreleyen sağlık açısındaki radyasyon oranı göz ardı edilmeyerek daha hassas davranma bilinci oluşturmalıyız.

Yoksa alo aşkım canım cicim sözükleri kulağa gerçekten hoş gelen, hepimize lazım sözcüklerdir. Acil durumlarımızda  ilk başvurduğumuz  en yakın arkdaşımızdır. Boşuna dememişler bir telefon kadar yakınım sana.

Allah bu sözcükleri hiç birimizin kalbinde  eksik etmesin dudaklarımızdan dökülen sözcükler olması dileği ile  esen kalın.

 
Toplam blog
: 24
: 479
Kayıt tarihi
: 19.12.11
 
 

Haci Nazli. Celal Bayar Üniversitesi VARLIĞIMLA KİYMETİMİ BİLMEYENLERİ YOKLUĞUMLA TERBİYE EDERİM...