Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Haziran '07

 
Kategori
Telekomünikasyon
 

Telekom'un tarife uygulamalarını beğenmiyorum

Telekom'un tarife uygulamalarını beğenmiyorum
 

Belki biliyorsunuz, belki bilmiyorsunuz. Hatırlatmak da fayda var. Türk Telekom sabit hat görüşmelerini kontör bazında ücretlendirmektedir. Buna göre bir kontör, altmış saniye görüşmeye denk gelmektedir. Bu durumda bizler, sabit telefondan bir saniye dahi konuşsak, altmış saniye parası ödemekteyiz, eğer altmış saniye dolup da altmış bir saniye konuşmuşsak, iki kontör parası ödüyoruz. Kısaca kullanmadığımız hizmetin bedelini de ödemek zorunda kalıyoruz. Bunu da bir çok insan sanıyorum bilmiyor.

Oysa isterse, Türk Telekom, birkaç tuşa dokunulmak suretiyle süre bazında ücretlendirme yapabilecek teknik altyapıya sahiptir. Buna rağmen Türk Telekom kontör bazında ücretlendirme yapmaya devam etmektedir.

İndirimlerde ise değişik bir durum var. Şöyleki şehirlerarası indirim yoktur. Şehir içi arama indirimleri pazartesiden cumartesiye 23:00 - 07:00 saatleri arasındadır. İndirimli konuşma yapacağım diye, İstanbul gibi büyük şehirlerde, trafik sorunu yaşayan insanlar, sabah erken saatte kalkmak için saat 23:00'e kadar uyanık bekleyemez. Bunu Telekom yetkilileri bilmiyor mu? Neden insanlar indirimli konuşmak için saat 23.00’e kadar beklenmek zorunda bırakılıyor?

Tarife listesinden anlaşıldığına göre, başında yabancı bir müdürün bulunduğu Türk Telekom ücretsiz kontörde vermektedir. Standart hatta 100, Hesaplı hatta 160 kontürdür. Ama bunları ancak haftanın her günü 22:00 - 07:00 arasında kullanabiliyoruz. 22:00-07:00 arasında bile bu ücretsiz kontürlerlerle hiçbir GSM operatörleri aranamıyor. Bunları ancak şebeke içi ili çi ve İller arası aramalarda kullanılabiliyorsunuz. Standart hatta aylık 8, 1 YTL, Hesaplı hatta aylık 18, 9 YTL, Yazlık hatta yıllık 226, 8 YTL’lik ücretsiz konuşma hakkı verilmektedir. Bunu yukarda yazdım gibi ancak gece 22:00 ve sabah 07:00 arasında kullanabiliyoruz. O saatlere kadar bekleyip de bu kontürleri ilgili ayda kullanmadıysak, yani standart ve Hesaplı hatta hatta ilgili ay içerisinde kullanılmayan kontörler takip eden aylarda, yazlık hatta ise ilgili yıl içerisinde kullanılamayan kontörler takip eden yıllarda kullanılamamaktadır.

Telekomun bu tarife uygulamasından benim anladığım, toplum olarak biraz saf yerine konuluyoruz. Şimdi sormak istiyorum, telekom özelleşti, ülke para kazandı diyenler, iyi mi oldu? Sen, ben, başında yabancı bir genel müdürün olduğu Türk Telekoma, ya da elin yabancısına para kazandırıyoruz. Bu mudur yabancı sermaye? Global ekonomi?

 
Toplam blog
: 718
: 2690
Kayıt tarihi
: 13.07.06
 
 

Tıp alanında doktor olarak çalışmaktayım, beyin cerrahi uzmanıyım..