Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Nisan '17

 
Kategori
TV Programları
 

Televizyon dizileri : Kara Yazı

Televizyon dizileri : Kara Yazı
 

dizihaberleri.dizifragmanları.com


Kanal D ekranlarında dört haftadır devam eden dizi, seyircileri hem seçkin oyuncu kadrosuyla hem de senaryosunun son derece iyi kotarılmış akış hızıyla çekiyor. Dizi oturmaya başladı ve seviliyor.
 
Bunun en önemli nedeni güçlü bir “cast”ının, oyuncu kadrosunun bulunması. Başrollerinde, Haluk Bilginer, Emre Kınay, Zeynep Çamcı, Ushan Çakır, Burak Çelik, Gülper Özdemir, Nilgün Türksever, Aslı Orcan, Leyla Kader İlhan ve Su Burcu Yazgı Coşkun’un yer aldığı dizi elbette konusuyla da seyirciyi çekecekti.
 
Kendine inanan ve oldukça fanatik olan bir babanın ataerkil anlayışıyla büyümüş çocuklar; babasının gölgesinde kalmak istemeyen, bunun için kendi işini büyütmek peşinde olan Mehmet Karahan ile babasının sıkı disiplin anlayışı yüzünden biraz erkek gibi yetiştirilmiş ve iki kız kardeşine sahip çıkmaya çalışan ve hayali okulunu bitirip öğretmenlik yapmak isteyen Yaren Uluçınar’ın hikayesidir Kara Yazı. Mehmet Karahan ile Yaren’in hayatları bir yerde çakışır. Mehmet Karahan bir gece hiç umulmayacak bir biçimde bir kavgaya karışır ve bu kavgada Yaren’in kızkardeşi olan Derya’ya saldıran kişiyi öldürür. 
 
Fakat Mehmet Karahan’ın babası Oğuz Bey (Haluk Bilginer) son derece zengin ve güçlü bir kişidir. Elinin altında bir sürü avukat vardır ve becerilerini, çevresini konuşturarak, oğlunu kurtarmak için, olay sırasında baygın olan Derya’yı suçlu gösterir ve onu hapishanede kalmaya ikna eder. Tabii bu işler için koşuşturan bir sürü adamı vardır. Adeta bir mafya örgütü gibi çalışırlar. 
 
Kızların babası Emre Kınay (Halil) olanlar karşısında şaşkındır. Ve kızının Derya (Gülper Özdemir) böyle bir olayda yer almasını hiç hazmedemez. Hapishaneye onu öldürmek için girmesine karşın, kızını vuramaz. Ona göre her şey tevekkülle karşılanmalıdır.
 
Yaren, erkek gibi tavırlarıyla kendi kendine ablasını kurtarmak için söz verir ve bunun için ne yapar yapar Mehmet’in (Ushan Çakır) Kozmetik Fabrikasına girer ve Mehmet’le yakınlaşır. 
 
Bu arada hapisteki Derya’nın (Gülper Özdemir) dışarıda bir erkek çocuğunun olduğunu ve bu çocuğun bir aileye bırakıldığını öğreniriz.
 
Oğuz Bey iş arayan Halil’i (Emre Kınay)ı daha iyi tanıyabilmek için ona yaklaşır. 
 
Dark Yapı’nın üstlendiği dizide, Yönetmen : Neslihan Yeşilyurt’dur. 
 
Dizinin başrollerini götüren Haluk Bilginer ve Emre Kınay artık değeri tartışılmaz sinema ve dizi oyuncularımızdır. Haluk Bilginer hangi diziye katılsa kişiliğini ve gücünü göstermektedir. Bu dizide de Haluk Bilginer’in usta oyunculuğu hemen üste çıkmaktadır. Onun karşısında Emre Kınay hiç de ezilmiyor. O da değerini gösteriyor.
 
Fakat oyuncu kadrosunda bir bayan oyuncu var ki, Yaren (Zeynep Çamçı) o bütün beklentilerin üzerinde dikkati çekiyor. Zaten şimdiye kadar oynadığı 4-5 dizide hep kendini gösterdi ve aranılan bir oyuncu oldu. Zeynep Çamçı burada da adeta bir bakıma artık yavaş yavaş sahnelerden çekilen Türkan Şoray’ın yerini tutuyor. Gerçi Zeynep’te Şoray’ın vamp halleri yok ama daha çok genç ve sanırım o da sinemanın ve dizilerin hep aranılan oyuncularından biri olacaktır.
 
Bu arada önemli bir rolü paylaşan Derya (Gülper Özdemir) Türk dizilerinde çok yeni bir yüz fakat onu da ilerde daha etkili rollerde görebiliriz.
 
Dizi bu gidişle Zengin bir aile ile fakir bir aile arasındaki beklenen çekişmeler, ilişkiler şeklinde sürüp gidecektir. 
 
Sonunda doğruluk , dürüstlük yanlısı evlat Mehmet mi üstün gelecek, yoksa baba Oğuz mu yine herkesi ezip, oyununu yürütecektir , göreceğiz.
 
Diziyi Salı akşamları saat 8.00 de izleyebilirsiniz. Sıkılmazsınız. Haluk Bilginer, Emre Kınay ve Zeynep Çamçı’nın oyunculukları izlenmeye değer. 
 
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..