- Kategori
- Ben Bildiriyorum
Televole adamı komünist yapar
16.02.2007 11:48:15
Televole adamı komünist yapar
MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun; Türkiye'de çok geniş bir kesiminde rahatsızlık yaratan "Televole" türü TV yayınlarının, doğuracağı sosyal tepkiler ve huzursuzluk bakımından MİT tarafından da bir sorun olarak algılandığı bizzat MİT Müsteşarı'nın ağzından telaffuz ediliyor. Atasagun, bu konuda şöyle konuşuyor: "Bırakın Doğu'yu... Varsayalım, Ankara'nın varoşlarında yaşayan, altı çocuğu olan ve akşam evine ekmek götüremeyen birisiniz. Akşam televizyonunuzu açtığınızda Televole programlarında 60 kişinin nasıl yaşadığını görüyorsunuz. Siz olsanız ne düşünürsünüz? Ben bu durumda olsam, belki de komünist olurdum."
Emekli MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun'un bundan 7 sene önce söylemiş olduğu (28Kasım2000) sözler. Ne zaman televizyonda bir magazin programına denk gelsem hemen bu sözler gelir aklıma. Günümüzde hala geçerliliğini koruyor sanırım. Kurtlar Vadisi Terör dizisini yayından kaldıran kuruluş acaba diğer tehlikeli yayınların farkında mı? Emekli Müsteşarın sözlerine katılmamak elde değil. Biz sadece bacağından göğsünden poposundan kaşından gözünden para kazanan bir grup insanın hayatını her şekle sokulup ta izlemekle mükellefiz. Medya bu insanlar üzerinde dönüyor. Hatta baksanıza kimisine medyada dokunulmazlık yetmiyor siyasete de atılıyor.
Her şey bir yana RTÜK, Kurtlar Vadisi dizisini kaldırmakla başlattığı operasyonu aynen diğer tehlikeli yayınları engelleyerek devam ettirsin ki kendisiyle çelişmesin. Bizde bundan sonra geçmişte Bülent Ersoy'un yasaklı dönemlerinde olduğu gibi sanata ve sanatçıya gelecek sansürlere alışmaya başlayalım. Ne de olsa son bir kaç senedir her işte bir gericilik politikası mevcut varsın medya da sanatta da olsun.