Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Temmuz '22

 
Kategori
Müzik
 

Temmuz Güzellemeleri

Göksel’in yeni şarkısı ‘Canım’ geçtiğimiz hafta Avrupa Müzik etiketiyle yayınlandı. Sözlerini Göksel’in yazdığı şarkının müziği Osman Şahin ve Göksel’e, düzenlemesi ise Ozan Çolakoğlu’na ait. 80’li yılların esintilerini buram buram hissettiğiniz ‘Canım’, Göksel’in vokali ile birlikte tamamlanan derli toplu bir çalışma. Hatta Göksel sosyal medya sayfasında video klibini yayınlarken 'Bu şarkıyı dinlerken beni 80'lerde limonata içtiğim diskolara götürüyor. Umarım sizde de aynı tadı bırakır..' notuyla paylaştı. 
 
Aslında Göksel'in 2019 yılında yayınladığı 'Hiç Yok' şarkısıyla cool sözleri, retro havası ve "Dans şarkısı böyle yapılır!" dedirten Ozan Çolakoğlu aranjesiyle gelmiş geçmiş en havalı Türkçe pop dans hit'lerinden biri olmuştu ama yerini maalesef yerini bulamamıştı. Bence hala dinlemeyen varsa çok şeyler kaçırıyor demektir. Göksel şimdi 'Hiç Yok'un 2022 versiyonu 'Canım'la Temmuz ayına girdiğimiz şu günlerde hepimize adeta ilaç gibi geldi. Hatta Göksel'den şöyle bir sıfır şarkılardan oluşan konsept bir disko albümü beklemiyor değiliz. Kendisine buradan bir çağrımız olsun, ne olmasın..
 
 
 
 
Hande Maxi'ye selam çakıyor
 
Hande Yener, geçtiğimiz hafta bu kez 'Aklımda' ile karşımızda çıktı. Profesyonel müzik kariyerinin 20'nci yılı nedeniyle yayınladığı son albümü 'Carpe Diem' pandemiden ötürü az biraz gümbürtüye gitse de üretmeyi hiç bir zaman kesmedi. 2022 yazını 'Aklımda' gibi siberpunk rüzgârları estiren, trend ve cool bir şarkıyla döndü aramıza. Sözü Berksan imzalı olan 'Aklımda'nın bestesi ve aranjesi Misha'ya ait. Trend ve cool diyorum çünkü, Hande Yener uzun bir aradan sonra dinlediğim en güzel işlerinden biri. 
 
2006 yılında yayınladığı mini albümü 'Hande Maxi' sounduna yakın bir şarkıyla bizi 2000'li yıllardaki o gözü kara, elektronik soundlara kafayı koymuş bir Hande imajı hissiyatı uyandırdı. Hande Yener 'Aklımda' ile müzik kariyerinin en doğru, en nitelikli işlerinden birini bir kez daha ortaya koymuş durumda. Yıldız Tilbe destekli 'Beni Sev'den sonra en beğendiğim en temiz Türkçe pop şarkılarından biri. Ne kadar ilgi görür bilemiyorum ama diskografisinde kaliteli şarkıların arasına sızdı diyebilirim. 
 
 
 
 
Nükhet Duru'dan yorum farkı
 
Geçtiğimiz hafta Nükhet Duru’dan güzel bir sürpriz geldi. Üretimi hiç durdurmayan ve farklı işlerle dinleyicisinin karşısına çıkmaya devam eden Duru, Model grubundan dinleyip sevdiğimiz ‘ Değmesin Ellerimiz’ şarkısını kendine has tarzıyla yorumlamış. Söz ve müziği Can Temiz’e ait olan şarkının düzenlemesini Cenk Erdoğan yapmış. Geri vokalde Duygu Soylu’nun bulunduğu şarkıda Duru, bizleri şarkının çıktığı 2011 yılına doğru yolculuğa çıkarıyor. 
 
Daha önce Evdeki Saat’in ‘Uzunlar’ şarkısını yorumlayan Nükhet Duru, genç dinleyicinin radarına her zaman ustalıkla girmeyi başaran bir isim. Sadık dinleyicisinin yanına yeni kitleleri her daim katabilen Duru’nun çalışkanlığını ve ilk günkü heyecanını canlı tutmasını takdir etmek lazım. 
 
 
 
furkancanhazar@gmail.com
 
 
Toplam blog
: 140
: 151
Kayıt tarihi
: 20.08.16
 
 

Popular Culture ..