Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Haziran '22

 
Kategori
Müzik
 

16 yıl sonra yeniden canlandı

Yaptığı şarkılarla dillere pelesenk olan popüler müziğin genç temsilcilerinden Hande Ünsal, yeni şarkısı 'Son Perde'yi geçtiğimiz haftalarda yayınladı. Sözü ve müziği Kutsi'ye, düzenlemesi Serkan Balkan'a ait şarkıyı aslında ilk kez Gülşen'den dinlemiştik. 2006 tarihli yeri göğü inleten 'Yurtta Aşk Cihanda Aşk' albümünde kıyıda köşede kalmış, ama belli bir kesimin gizli mega hitlerinden biri olmuştu. Hande'yle şarkının çıktığı gün mini sohbet ettik 'Bu şarkı aklına nerden geldi?' diye sorduğumda Ünsal; 'Bu şarkıya yıllardır aşığım, söylemek istedim' dedi. Demek ki kafasında bir B planı varmış ki, şimdi hayata geçirdi.
 
Hande Ünsal, hep bu zamana kadar kendi söz ve besteleriyle öne çıkıp dinleyicisi benimsemiş, 'radyo dostu' (radio friendly) dediğimiz şarkılar yaparak diskografisini genişletip rüştünü ispatlamıştı. Şimdi bir de beni cover'da görün diyerek geçtiğimiz aylarda yayınlanan 'Serdar Ortaç Şarkıları' proje albümünde seslendirdiği 'Sana Değmez' şarkısını yorumlayarak fitili ateşlemiş, hemen akabinde 'Son Perde'de yayınlayarak yeni kozunu da oynamış oldu. Artık Hande'den dolu dolu bir albüm dinlemek lazım diye düşünüyorum, zamanı geldi de geçiyor.
 
 
23 yıl sonra yeniden
 
Sertab Erener, 23 yıl önce seslendirdiği "Vur Yüreğim" şarkısını bu sefer başarılı rapçi ve müzisyen Şanışer’le güçlerini birleştirerek yeniden dinleyicisi ile buluşturdu. Şarkının yeniden yorumu için Sertab Erener, “İnanılır gibi değil aradan 23 yıl geçmiş. Şarkıyı bestelediğim günü Aysel ile oturup sözünü çalıştığımız günü, Abim ve Uğurcan ile klibinin çekildiği günü dün gibi hatırlıyorum. Büyük bir heyecanla çıktığımız Vur yüreğim‘in albüm turnesinde Marmara depremi yaşanınca dünyalar başımıza yıkılmıştı. Sanki şarkı olacakları biliyormuş gibi vur durma vur yüreğim diye haykırıyordu. Dileğim Şanışer ile beraber seslendirdiğimiz bu yeni Vur yüreğim kalplerimize daha da güçlenerek haykırır." demiş. 
 
Sözü Aysel Gürel, bestesi Sertab Erener’e ait olan şarkının yeni versiyonunun prodüktörlüğünü Sertab Erener, düzenlemesini ise Ozan Yılmaz, Deniz İbrahimoğlu ve Emre Kula üstlendi. Aradan 23 yıl geçmesine rağmen ilk video klibiyle 2022 güncellemesiyle aslında hiç bir şeyin değişmediğini, hala değişmediğini, dünyadaki olayların daha da fazla içinden çıkılmaz bir hal aldığı gerçeği ile yüzleştiğini bir kez daha vurguluyor.
 
 
Pozitif şarkı
 
Genç nesilden güzel üretimler yapan Melis Fis ve Ege Balkız el ele verip 'Bak Bana' isimli şarkıda müzikseverlerin karşısına çıkmış.  Aşk konularında sonunu bile bile lades demeyi sevenlerin duygularına tercüman olan 'Bak Bana'nın sözleri, bu ara baya rağbet gören afro beat sound ile birleşince ortaya enerjisi yüksek keyifli bir şarkı çıkmış. İkilinin bir araya gelmesi Ege’nin Melis’i stüdyosuna davet etmesi üzerine gerçekleşmiş. Ege’nin hali hazırda bekleyen şarkısının eksik bölümlerini Melis Fis sözleriyle tamamlayınca ‘Bak Bana’ dinleyici ile buluşmuş. 
 
 
 
furkancanhazar@gmail.com
 
 
 
Toplam blog
: 140
: 151
Kayıt tarihi
: 20.08.16
 
 

Popular Culture ..