Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Haziran '22

 
Kategori
Müzik
 

Yaz şarkıları görücüye çıkıyor

Merve Özbey, son çalışması 'Kendine Dünya'nın ardından yeni bir iş birliğiyle yeniden sahalarda. Sözü ve müziği Murat Güneş'e, düzenlemesi Emrah Karaduman'a ait 'Kaptan'la bu yazın iddialı işleri arasına girmeyi başladı. Merve'nin kendine has yorumu ve Emrah Karaduman'ın modernize düzenlemesiyle hepimize sürpriz oldu. Bu yaz bu şarkıyı sıklıkla duyacağız gibi gözüküyor. Bu arada bu yıl adeta bir Merve Özbey yılı olabilir, çünkü 5-6 ayda bir yeni şarkılar gelmeye devam edecekmiş. Rotamızı Merve'ye doğru çevirmeye başlayabiliriz. 
 
 
Asya'nın geri dönüşü
 
Asya, yeni şarkısı 'Bizim Hikayemiz' ile uzunca bir aranın ardından sevenlerinin yüzünü güldürmeye gelmiş. Sözü ve müziği Asya’ya, düzenlemesi ise Gürsel Çelik’e ait 90’lı yıllara şarkıları ile kalıcı imza atmış isimlerden biri olan Asya, sesinin ve yorumunun ilk günkü gibi tınladığı 'Bizim Hikayemiz' isimli yeni çıkan şarkısında Akdeniz rüzgarları estiriyor. Bu çalışma ile artık Asya’nın daha sık yeni şarkı çıkarması gerektiğini düşünenlerden biriyim. Eski bir dost ile yeniden buluşup sohbet etmenin lezzetini yakalamak isteyenler Asya’nın yeni şarkısına bir kulak versin. 
 
 
Kenan Doğulu dokunuşu
 
Geçtiğimiz yıl kendi adıyla yayınladığı ilk albümünün ardından Elif Sanchez’in on bir eserden oluşan ikinci albümünde yedi orijinal Javier Limon şarkısı, “Dos Gardenias” ve “Perfidia”olmak üzere iki adet İspanyolca cover, Kenan Doğulu ile düet olarak seslendirdiği “Vuelve (Kurşun Adres Sormaz Ki)” ve İspanyolca seslendirdiği “Amanecer (Gel Ey Seher)” yer alıyor. Tüm dijital platformlarda dinleyici ile buluşan albümün ilk teklisi, Sanchez’in özgün yorumuyla söz, müzik ve düzenlemesi Javier Limon’a ait olan “A Veces”olarak belirlendi.
 
Sanchez müzisyen bir aileden geliyor. İstanbul Devlet Konservatuarı ve Berklee College of Music’te eğitim aldı. Boston’da bulunduğu dönemde Limon ile tanıştı, pek çok caz performansı gerçekleştirdi. Türk halk müziğini caz unsurlarıyla yorumladı. Latin albümüyle sanırım kariyerinde önemli bir dönüm noktasında.
 
 
Yorum Farkı
 
Kendi tarzını yaratan, yorumunu da pek beğendiğim Evdeki Saat, ilk cover parçası olma özelliğini taşıyan “Adana Köprü Başı”nın yeni versiyonu dinler dinlemez sizi kavrayan yeni soundu ile gayet başarılı olmuş. Evdeki Saat’in kendine has dokunuşları ile yeniden yorumlanan türkü yeni neslin dikkatini hemen çekecek diye düşünüyorum. Şarkının video klip çalışmasının altındaki yorumlara bakılırsa dinleyiciler bu versiyondan bir hayli memnun kalmış gözüküyor. Bu yaz'ın playlistlerinde bu türküyü sıklıkla denk geliriz.
 
 
 
furkancanhazar@gmail.com
 
Toplam blog
: 140
: 151
Kayıt tarihi
: 20.08.16
 
 

Popular Culture ..