- Kategori
- Deniz Mahsulleri
Tencerede hamsili pilav

misler gibi kokan hamsili pilav
Hamsi pilavı:
1 kilogram hamsi kemiklerinden ve kılçıklarından iyice temizlenir. Ve yan taraftaki tabakta bekletilir.
1 çay fincanı zeytin yağı Teflon tencerede kızdırılır. İçerisine 4 adet soğan doğranır ve kavrulur. Daha önceden ılık su ile yıkanmış olan pirinç tencereye ilave edilir ve iyice karıştırılır. Kavurmaya 10 dakika kadar devam edilir. Ardından dereotu, tuz, karabiber, 1 fincan su tencereye ilave edilir. Yine iyice karıştırılır. Ocağın altı kısılır ve yarım ateşte pilav suyunu çekene kadar, kapağı kapatılmış bir şekilde pişmeye bırakılır. Ardından üzerine doğranmış dereotu da ilave edilerek pilav iyice karıştırılır ve böylece iç pilav hazır hale getirilmiş olur.
Diğer taraftan, teflon tencereye 1 çorba kaşığı zeytin yağı konur. Bunun üzerinede Hamsi balıkları kuyrukları ortaya gelecek şekilde yuvarlak bir halde dizilir. Ve hazırlanmış olan iç pilavın yarısı bu balıkların üzerine yerleştirilir. Bunun üzerine tekrar bir sıra daha hamsi yerleştirilir ve kalan pilav da balıkların üzerine serilir. Üzerine 2 bardak kaynar su ilave edilir. Kısık ateşte su çekene kadar pilav ve balık pişirilir.
Pişen pilav ve balıklar, tencereden borcama ters çevrilerek ani bir hareketle ters yüz edilerek boşaltılır.