- Kategori
- Deniz Mahsulleri
İzmarit ızgarası nasıl yapılır

küçüçük burunlu,sert dikenli ,sert derili beyaz etli dip balığı
İzmarit'in ızgarası:
Bu pişirme işine balıkçılar arasında boklu kebap'ta denir.
İzmaritlerin derileri , diğer küçük balıkların derilerinden daha sert ve daha dikenlidir.
Bunun için bu balıklar, hiç ayıklanmadan denizden çıktığı gibi kızgın ve yağlanmış ızgara üzerine alınırlar ve öylece bagırsakları ile birlikte pişirilirler. Eti beyaz ve çok lezzetli olan bu balık yenirken dikenlerinden , kabuğundan ve bagırsaklarından piştikten sonra ayıklanarak yenirler. Bu bakımdan izmarit'in ızgarasına boklu kebap denmesinin nedenide budur.
Eger tava yapmak istediğimizde , İzmarit'in pulları, keskin bir bıçakla temizlenir. Deriside tulum gibi komple olarak, başından kuyruguna doğru çekilerek çıkartılır. Unlanır, kızğın ayçiçek yağında tavada pişirilir.Tavanın üstü bir kapak ile kapatılarak yagın dışarıya sıçramasının önüne geçilir.