Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Eylül '13

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Tepsi kebabı

Tepsi kebabı
 

TEPSİ KEBABI


Güney anadolu bölgesine özgün yöresel nefis bir et yemeğidir.

malzemeleri

500 gram dana döş kıyma

250 gram kuzu döş kıyma

100 gram kuyruk yağı

1 adet kuru soğan 

1 yemek kaşığı biber salçası

2 diş sarımsak

tuz, karabiber, pul biber(1 er tatlı kaşığı)

 

HAZIRLANMASI

Soğan ve sarımsağı kok ince kıyalım.

kuyruk yağını da zırhlayarak kıyalım.

tüm malzemeyi karıştırma kabında karıştırıp iyice yoğuralım.

pişireceğimiz tapsi ya da borcamın tabanını hafifçe yağlayarak malzemeyi bastırarak yayalım.

üzerini domates ve biber dilimleri ile süsleyip 200 derecede ısıtılmış fırında 35 dakika kadar pişirelim.

afiyet olsun.

 

 
Toplam blog
: 405
: 2124
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..