- Kategori
- Türk Mutfağı
Tepsi kebabı

TEPSİ KEBABI
Güney anadolu bölgesine özgün yöresel nefis bir et yemeğidir.
malzemeleri
500 gram dana döş kıyma
250 gram kuzu döş kıyma
100 gram kuyruk yağı
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
2 diş sarımsak
tuz, karabiber, pul biber(1 er tatlı kaşığı)
HAZIRLANMASI
Soğan ve sarımsağı kok ince kıyalım.
kuyruk yağını da zırhlayarak kıyalım.
tüm malzemeyi karıştırma kabında karıştırıp iyice yoğuralım.
pişireceğimiz tapsi ya da borcamın tabanını hafifçe yağlayarak malzemeyi bastırarak yayalım.
üzerini domates ve biber dilimleri ile süsleyip 200 derecede ısıtılmış fırında 35 dakika kadar pişirelim.
afiyet olsun.