- Kategori
- Yemek - Mutfak
Terbiyeli balık çorbası

Alıntı
Somon balığı kafası ( 1 adet takriben 400 gr)
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 Büyük patates
2 Adet orta boy havuç
2 Yemek kaşığı un
1 Adet limon suyu
1 çorba kaşığı tuz
1 Çay kaşığı karabiber
1 litre kaynamış su ( balığı haşladığınız su )
2 diş sarımsak
1 Aşama:
1 litre kaynamış ılık suyun içine, 1 adet somon balığı kafasını yıkayıp 15 dakika kaynatınız.
Daha sonra balığı didikleyip, etini çıkarın, ve bir köşede bekletiniz.
2 Aşama:
Yarım çay bardağı zeytin yağını orta boy bir tencereye döküp, iki yemek kaşığı un ile kavurunuz.
İçerisine 2 diş rendelenmiş sarımsağı, yine rendelemiş olduğunuz, 1 adet patates ve 2 tane havucu ilave ediniz. 1 adet limonun suyunu, 1 çorba kaşığı tuzu ve 1 çay kaşığı karabiberi de ilave ederek
akabinde 1 litre ılık suyla kaynatıp, ayıklanan balığı yavaş, yavaş tencereye dökünüz.
Sizlerde biliyorsunuz ki, terbiyeli balık çorbası biraz koyu olmalı, içine koymuş olduğunuz iki
yemek kağığı un, çorbanızı olduğundan fazla koyu yaparsa, ılık sudan ilave ederek açınız.
15 dakika sonra çorbanız hazır, afiyet olsun.
Dip Not: Balık çorbasını hiç somon balığı kafası ile yapmamıştım, kardeşimin bu spesiyalitesine bayıldım doğrusu. Diğer balık cinslerinden çorba yapmıştım ama somon kafasından hiç. Eğer balık kafası ile kim uğraşacak, meşakkatli derseniz, 200 gram somon balığı eti işinizi görecektir, sevgilerimle..