Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mayıs '13

 
Kategori
Deneme
 

Tercih senin...

Geçmişinde sıkıntılar yaşamış ve ezilmiş insanların önünde iki seçenek vardır, ya egoist olurlar yada ezilmişliğin acısını yaşadıkları için başkasının da yaşamaması adına fedakar, iyi niyetli ve son derece hümanist bir kişilik geliştirirler. İkinci seçeneği seçenler sıkıntıyı avantaja çevirmiş kişilerdir yani dert çeke çeke olgunlaşmış, maneviyatını geliştirmiş ve Allah ile bağını güçlendirmiş kişilerdir. İlk seçeneği seçenler ise, insi şeytan dediğimiz, nefsini şeytanın elinde oyuncak etmiş, şeytanla kanka olmuş tiplerdir ki bu tipler zehir olur ve zehir saçarlar. Zihniyetleri şudur;  İyi yaşamak için güçlü olmak, güçlü olmak için ise ezmek gerek'...  Aslında yaşadıkları sorunlar nedeniyle bilinçaltlarına kendilerini koruma adına, korkularla örülmüş, mantık dışı kalıplar yerleştirdiklerinden kişilik yapıları da zamanla bu hale gelmiştir. Halbuki sıkıntılar insanın olgunlaşması, insani yönlerinin gelişmesi ve Allah ile bağlarının daha da güçlenmesi için vardır ama bu gaflet içindeki tipler bu gerçeği görmek istemediklerinden zalim olmayı tercih etmişlerdir. İşte insanın imtihanı burada başlar asıl. Tercihini yap, şeytanın yolu mu Rahman'ın yolu mu, iyi insan olup ebedi hayatını kazanmak mı, yoksa zalim olup her iki hayatını da kabusa çevirmek mi istersin? Bu hususta Hz. Mevlana'dan alalım yanıtımızı ne dersiniz? 

 
Üzülme, bir yandan korku bir yandan ümidin varsa iki kanatlı olursun.
Tek kanatla uçulmaz…
Üzülme, sopayla kilime vuranın gayesi kilimi dövmek değil, tozunu atmaktır.
Allah sıkıntı vermekle tozunu kirini alır. Niye kederlenirsin?
Üzülme, taş taşlıktan geçmedikçe parmaklara yüzük olamaz. Yüzük olmak dileyen taş ezilmeyi yontulmayı göze almalıdır.  (Mesnevi)
 
Parmaklara yüzük olmadıktan sonra neye yarar ki yaşanılan hayat? Huzur isteyen huzur vermeli, huzuru haketmeli öyle değil mi? Sinsi şeytanlar hile yaparlar, dost görünür yılan gibi sokarlar, aslında zehirlerinden en büyük payı da kendileri alırlar ve sonunda iyiler kazanır daima. Bu egoistlere karşı ezilmeyin, korkmayın, haklıysanız Hak sizi korur Hz. Ali'nin deyimiyle... Adil ve huzurlu hayatınız olsun. Sevgiyle, dostça ve hoşçakalınız...
 
Mehtap Özay- Puslukalem.com
 
Toplam blog
: 22
: 8398
Kayıt tarihi
: 17.03.13
 
 

Öğretmen, Yazmaya çalışan,yazarak konuşanlardan...'Kelimelerin gücü adına!'    ..