- Kategori
- Deniz Mahsulleri
Tereyağında alabalık

TEREYAĞINDA ALABALIK NASIL YAPILIR:
Eğer evinizde 4 kişi iseniz, kişi başına 1 alabalık olmak üzere 4 alabalık balıkçıdan satın alınır.
Balıklar tatlı su ile yıkandıktan sonra, uzunlamasına doğru, ortalarından kesilir ve kanından, pisliginden iyice arındırılır. Porselen bir tabağın içine yerleştirilirler. Suyundan arındırılması için kagıt peçete yeterli olacaktır.
Su ile yıkanmış Kiremitlere veya Teflon Tencereye balıkları diziniz.
Daha önceden yuvarlak halkalar şeklinde kesilmiş olan Patatesleri, balıkların üzerine yerleştiriniz.
Balıkların ve patateslerin üzerine tereyağını ince parçalar halinde olmak üzere koyunuz, üzerlerine arzuya göre ince billur tuz, Karabiber ve Defne yapraklarını ilave ediniz.
Daha önceden ısısı 200 C.ye ayarlanmış sıcak fırının içine Kiremitleri veya Tencereyi yerleştiriniz.
Pişirme süresi...40 dakıkadır......Afiyet olsun.
Not:Mutfaktaki kokuyu yok etmek için yan tarafta bir mumu yanık bırakınız....