Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Aralık '08

 
Kategori
Deniz Mahsulleri
 

Kalkan balığı ızgarası

KALKAN BALIĞI IZGARASI NASIL YAPILIR :

Kalkan balığı uzun dilimler halinde kesildikten sonra, tatlı su ile iyice yıkanır. Havlu peçete ile suyundan arındırılıp, yan taraftaki bir tabağın içine konur.

Geniş bir tabakta, yeterli miktardaki zeytin yağı içerisinde 15 dakika kadar balıkları bekletiniz.

Diğer tarafta hazırlanmış olan orta ısıdaki(15o C) ızgarada balıkların iki yüzünüde iyice pişiriniz.

Pişen balıkları, uzunca bir tabak içerisine yerleştiriniz. Yanında da Kırmızı soğan, yeşillikler ve limon ile herkese servis yapınız... Balıktan sonra Beyaz helva yemeyide ihmal etmeyiniz..


Afiyet olsun

 
Toplam blog
: 282
: 4843
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

1949 istanbul doğumluyum, 1973 yılında Kimya ve işl. mühendisligini bitirdim. Halen agabeyimle bi..