Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mart '08

 
Kategori
Spor
 

Terim'in takım kurgusu

Terim'in takım kurgusu
 

http://img.mynet.com/spr/FatihTerim3.jpg


Belarus maçıyla birlikte Fatih Terim’in kafasında oluşturduğu milli takım kurgusu da ortaya çıkmış oldu. Terim, çift ön liberolu ve tek forvetli bir sistem kurmaya çalışıyor. Hücum hattını ise kanatlardan gelecek akınlarla destekleyecek. Sağda Nihat Kahveci, solda ise Tuncay Şanlı ile rakiplerinin üzerine gidecek milli takım. Bir bakıma üç forvete dönüşecek bir takım oluşacak EURO 2008 finallerinde.

Kalabalık orta saha

Fatih Terim’in EURO 2008 için kafasında oluşturduğu milli takım şablonu Belarus maçında kendini gösterdi. Terim Özellikle orta sahayı kalabalık tutacak ve rakiplere pozisyon vermemeye çalışacak. Özellikle milli takımın orta sahasında forma giymesi beklenen Mehmet Aurelio ve Mehmet Topal’ın son derece formda olması Terim’i oldukça rahatlatmışa benziyor.

Avrupa’da fırtına gibi esen Fenerbahçe’nin modeline benzer bir modelle takımı finallere hazırlıyor Terim. Finallerde büyük ihtimalle tek forvetle oynayacağız. Dörtlü defans bloğunun önünü iki ön libero ile kapatacak olan Terim, defansın sağında sık sık ataklara katılan Gökhan Gönül’e forma verebilir. Sol bekte ise Hakan Balta’nın oynaması muhtemel görünüyor. Hücum organizasyonlarına destek veren beklerin önünde solda Tuncay veya Uğur Boral, sağda ise Nihat Kahveci, Gökdeniz ve Serdar Özkan seçenekleri Terim’in önünde olacak. Orta sahayı Mehmet Topal ve Mehmet Aurelio ile kapatacak Selçuk Şahin onların yekleri olacak büyük ihtimalle. Forvet arkasında ise Terim’in Yıldıray Baştürk’e forma vermesi muhtemel, Emre Belezoğlu’nun Yıldıral ile dönüşümlü oynaması da seçenekler arasında. Forvet hattında Terim’in sıkıntı yaşayacağı kesin; tek forvet oynayabilecek bir çok futbolcu var listesinde. Semih, Fatih Tekke, Gakhan Ünal… Önemli olan sistem. Terim birbirine yakın oynayan, pres yapan ve takım halinde hücuma kalkan bir takım yaratma yolunda ilerliyor.

Defans göbeğinde sorun devam ediyor

Kurgu olarak son derece mükemmel gözükse de milli takım defansın göbeğinde hala sorunlar yaşamaya devam ediyor. Servet son derece formda fakat yanında oynayacak oyuncu belli değil. Gökhan Zan’ın doldurması beklenen boşluğa iyi de bir yedek bulmak gerekecek. Terim’in en çok sorun yaşayacağı nokta defanın göbeği olacak. Birbirleriyle çok fazla bir arada maç yapmayan futbolcuların kaynaşması sağlanmalı. Terim’in önceliği bu yönde olacaktır. Orta saha ve forvette yeterince alternatifi var.

Murat Aydemir

 
Toplam blog
: 127
: 902
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

Gazeteciliğe az çok bulaşmış, memleket meselelerini ve dünya gündemini takip eden, okuyan yazan b..